Šalát s jablkom a marinovanou cviklou

Recept Šalát s jablkom a marinovanou cviklou

Pridal: Spinava kuchyna je s, 29.9.2015

Kategorie: Zeleninové, Šaláty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Opäť jeden z receptov, ktorý mi iba tak skrsol v hlave. A musím povedať, že je bombový! Šalátik je totálny výtvor mojej maličkosti :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: Spinava kuchyna je s, 29.9.2015

Kategorie: Zeleninové, Šaláty

SUROVINY

dubový šalát
1 menší kusjablko
2 menšie kusycvikla
pár plátkovSchwarzwaldská šunka
soľ
mleté čierne korenie
1 KL (nasekaný)rozmarín
olivový olej
pažitka

Medovo-horčicový dresing:

1 KLmed
1 KLhorčica
3 PLolivový olej
soľ
mleté čierne korenie
jablčný ocot

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Očistenú cviklu nakrájame na menšie kúsky (pásiky, rezance), osolíme, okoreníme, pridáme nasekaný rozmarín, pokvapkáme olivovým olejom, dobre premiešame a dáme do chladničky asi na 20 minút marinovať.
  2. Šalát umyjeme a dobre osušíme.
  3. Umyté jablko so šupkou nakrájame na pásiky (rovnaké ako cviklu), pokvapkáme citrónovou šťavou aby nezhnedlo.
  4. Napokon šalát zmiešame s jablkom, cviklou, natrhanou šunkou a zalejeme dresingom.
  5. Dresing pripravíme jednoduchým zmiešaním všetkých uvedených surovín (samozrejme si ho dochutíme ešte podľa seba).
  Podávame napríklad s bryndzovými pagáčmi  
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť