Šalát s jablkom a marinovanou cviklou

Pridal: Spinava kuchyna je s, 29.9.2015
Kategorie: Zeleninové šaláty, Šaláty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Opäť jeden z receptov, ktorý mi iba tak skrsol v hlave. A musím povedať, že je bombový! Šalátik je totálny výtvor mojej maličkosti :)
FOTKA OD VÁS
Pridal: Spinava kuchyna je s, 29.9.2015
Kategorie: Zeleninové šaláty, Šaláty
SUROVINY
dubový šalát
1 menší kusjablko
2 menšie kusycvikla
pár plátkovSchwarzwaldská šunka
soľ
mleté čierne korenie
1 KL (nasekaný)rozmarín
olivový olej
pažitka
Medovo-horčicový dresing:
1 KLmed
1 KLhorčica
3 PLolivový olej
soľ
mleté čierne korenie
jablčný ocot
- Očistenú cviklu nakrájame na menšie kúsky (pásiky, rezance), osolíme, okoreníme, pridáme nasekaný rozmarín, pokvapkáme olivovým olejom, dobre premiešame a dáme do chladničky asi na 20 minút marinovať.
- Šalát umyjeme a dobre osušíme.
- Umyté jablko so šupkou nakrájame na pásiky (rovnaké ako cviklu), pokvapkáme citrónovou šťavou aby nezhnedlo.
- Napokon šalát zmiešame s jablkom, cviklou, natrhanou šunkou a zalejeme dresingom.
- Dresing pripravíme jednoduchým zmiešaním všetkých uvedených surovín (samozrejme si ho dochutíme ešte podľa seba).
KOMENTÁRE K RECEPTU