Šalát s jablkom a marinovanou cviklou

Šalát s jablkom a marinovanou cviklou

By 29. septembra 2015

Opäť jeden z receptov, ktorý mi iba tak skrsol v hlave. A musím povedať, že je bombový!
Šalátik je totálny výtvor mojej maličkosti 🙂

 

Ingredients

Instructions

  1. Očistenú cviklu nakrájame na menšie kúsky (pásiky, rezance), osolíme, okoreníme, pridáme nasekaný rozmarín, pokvapkáme olivovým olejom, dobre premiešame a dáme do chladničky asi na 20 minút marinovať.
  2. Šalát umyjeme a dobre osušíme.
  3. Umyté jablko so šupkou nakrájame na pásiky (rovnaké ako cviklu), pokvapkáme citrónovou šťavou aby nezhnedlo.
  4. Napokon šalát zmiešame s jablkom, cviklou, natrhanou šunkou a zalejeme dresingom.
  5. Dresing pripravíme jednoduchým zmiešaním všetkých uvedených surovín (samozrejme si ho dochutíme ešte podľa seba).

 

Podávame napríklad s bryndzovými pagáčmi

 

Šalát s jablkom a marinovanou cviklou

Print

Milujem jedlo, milujem varenie a milujem svoju rodinu a svojho priateľa, pre ktorého najčastejšie varím. On je mojim kritikom, ale aj inšpiráciou pri varení. Snažím sa variť zdravo, ale rada si pochutnám aj na dobrom pečenom mäsku. Verím, že vás moje recepty inšpirujú a pochutnáte si na nich.


Môj blog: www.spinavakuchyna.blogspot.sk

Kontakt na mňa: jacunska3@centrum.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *