Ryžový šalát so šošovicou beluga

Pridal: Spinava kuchyna je s, 4.9.2015
Kategorie: Zeleninové šaláty, Šaláty
Nahraj fotku a pochváľ sa
Milujem varenie, milujem keď môžem celý deň tráviť v kuchyni. No v poslednej dobe. odkedy som v plnom pracovnom nasadení, nemám na varenie toľko času a snažím sa hľadať a vymýšľať rýchle, dostupné recepty, ktoré sú chutné, výživné, ale hlavne uvarené raz-dva. Opäť sa mi zrodil v hlave nápad na šalát, tentokrát ryžový s mojím novým objavom - čiernou šošovicou beluga. Vždy ak ma kopne múza, hodím svoju myšlienku do googlu a hľadám či už niečo podobné existuje. Ako obvykle, aj tentokrát, môj nápad už dávno existoval na niekoľkých zahraničných blogoch. A tak som sa nimi trocha inšpirovala a prinášam vám recept na zdravý, (nielen) letný šalát :).
Pridal: Spinava kuchyna je s, 4.9.2015
Kategorie: Zeleninové šaláty, Šaláty
SUROVINY
- Ryžu prepláchneme pod vodou a uvaríme podľa návodu.
- Taktiež prepláchneme aj šošovicu a uvaríme podľa návodu.
- Tofu nakrájame na malé kocky a na 2 PL olivového ho opečieme dozlatista, osolíme, okoreníme.
- Scedenú ryžu zmiešame so scedenou šošovicou, tofu, paradajkami nakrájanými na kocky, pórom (ak nechceme nemusíme ho použiť) a zálievkou Zálievka: Korenie zmiešame s 3 PL olivového oleja a citrónovej šťavy. Ak je potrebné dochutíme soľou, čiernym korením a čili vločkami.
- Šalát podávavame vychladený.