Fotorecept | Zapečené žemle

Pridal: adkas-tastyfood, 7.9.2015
Kategorie: Chuťovky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Zapečené žemle sú výborné a jednoduché. Robila som už rôzne varianty zapekaných chuťoviek a táto verzia v zapečených žemliach sa mi veľmi páči. Chuť si môžete kombinovať sami podľa toho čo obľubujete. Je to veľmi sýte jedlo a v kombinácii s čerstvou zeleninou alebo šalátom máte výdatné raňajky, ľahký obed či večeru. Žemle nie sú vôbec vysušené ale výborne chrumkavé. Inrediencie sú na 4 kusy.
FOTKA OD VÁS
Pridal: adkas-tastyfood, 7.9.2015
Kategorie: Chuťovky
SUROVINY
4 ks (použite radšej väčšie, aby vajíčko nevytieklo)žemle
100 gsyr
30 g (rozpustené)maslo
80 - 100 gšunka
drobné listy (rukola, baby špenát a pod. )šalát
2 ks (nakrájané nadrobno)paradajky
4 ksvajce
soľ
čerstvo mleté korenie
ako prílohazelenia
- Zo žemlí odrežene vrch, vydlabeme stred.
- Každú žemľu zabalíme do alobalu, uložíme na plech a dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 180 °C na približne 20 minút.
- Dávame pozor aby nám nevytieklo bielko, pretože alobal sa prilepí o žemľu a ťažko sa oddeľuje.
- Pred podávaním dohuchutíme soľou, čerstvo mletým čiernym korením. Obložíme zeleninou a pochutnávame si :)
KOMENTÁRE K RECEPTU