Fotorecept | Zapečené žemle

Fotorecept | Zapečené žemle

Pridal: adkas-tastyfood, 7.9.2015

Kategorie: Chuťovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Zapečené žemle sú výborné a jednoduché. Robila som už rôzne varianty zapekaných chuťoviek a táto verzia v zapečených žemliach sa mi veľmi páči. Chuť si môžete kombinovať sami podľa toho čo obľubujete. Je to veľmi sýte jedlo a v kombinácii s čerstvou zeleninou alebo šalátom máte výdatné raňajky, ľahký obed či večeru. Žemle nie sú vôbec vysušené ale výborne chrumkavé. Inrediencie sú na 4 kusy.

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 7.9.2015

Kategorie: Chuťovky

SUROVINY

4 ks (použite radšej väčšie, aby vajíčko nevytieklo)žemle
100 gsyr
30 g (rozpustené)maslo
80 - 100 gšunka
drobné listy (rukola, baby špenát a pod. )šalát
2 ks (nakrájané nadrobno)paradajky
4 ksvajce
soľ
čerstvo mleté korenie
ako prílohazelenia

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zo žemlí odrežene vrch, vydlabeme stred.
  2. Rozpusteným maslom polejeme vnútro každej žemle.
  3. Do každej žemle nastrúhame syr, pridáme šunku, šalátové listy, paradajku a opäť nastrúhame syr.
  4. Nakoniec na vrch dáme menšie surové vajíčko.
  5. Každú žemľu zabalíme do alobalu, uložíme na plech a dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 180 °C na približne 20 minút.
  6. Dávame pozor aby nám nevytieklo bielko, pretože alobal sa prilepí o žemľu a ťažko sa oddeľuje.
  7. Pred podávaním dohuchutíme soľou, čerstvo mletým čiernym korením. Obložíme zeleninou a pochutnávame si :)
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť