FotoRecept | Šalát s karamelizovanými hruškami a šošovicou

FotoRecept | Šalát s karamelizovanými hruškami a šošovicou

Pridal: Zuzka, 21.9.2015

Kategorie: Zeleninové, Šaláty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

1 kushruška
olivový olej
1 PLagáve sirup
1 PLbalsamico
30 g (uvarená a vychladnutá)červená šošovica
4 - 5 kusovcherry paradajky
20 g (posekané na väčšie kúsky a namočené vo vode cca 30 minút)vlašské orechy
1 ksmladá cibuľka
z 1 kusucitrónová šťava
60 grukola
soľ
korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Hrušku ošúpte, zbavte jadrovníka a nakrájajte na tenké plátky.
  2. Takto pripravenú hrušku dajte do panvice, kde si necháte rozohriať olivový olej.
  3. Na hrušku nalejte agáve sirup a balsamico a opatrne premiešajte. Panvicu priklopte pokrievkou a nechajte dusiť hrušku  30 minút. Približne každých 10 minút kontrolujte, či je v panvici dosť tekutiny. Ak nie je, pridajte 1 polievkovú lyžicu vody. Zároveň hrušku zakaždým opatrne premiešajte.
  4. Teraz rajčiny. Rúru si nechajte rozohriať na 160 °C.
  5. Rajčiny dajte na plech vystlaný alobalom, pokropte troškou olivového oleja, osolte a okoreňte a nechajte piecť cca 15-20 minút tak, aby rajčiny zmäkli a začali im praskať šupky.
  6. Teraz môžete prejsť k vrstveniu šalátu. Najskôr umytá rukola a citrónová šťava, potom pokrájaná mladá cibuľka, červená šošovica, pokrájané skaramelizované hrušky, rajčiny a orechy.
  7. Šalát som podávala na studeno s pomaly pečeným kuraťom.
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť