FotoRecept | Čučoriedková bublanina 1,2,3,4

FotoRecept | Čučoriedková bublanina

By 4. septembra 2015

Pri pečení tejto pre mňa najjednoduchšej a najjemnejšej bublaniny, akú som kedy jedla sa mi vybavila konverzácia s mojou milou kolegyňkou pani Máriou: ,,Adrianka a tento poznáte? Jeden, dva, tri, štyri." - ,,Nie nepoznám."

Veru je to už takmer 30 rokov, keď som dostala recept od tejto milej pani. Keď boli deti malé, piekla som túto bublaninu veľmi často.

Je nenáročná na prípravu a jej krásne jemná štruktúra piškóty, k tomu ovocie z vlastnej záhrady boli naozaj dobrým dôvodom na jej nespočetné množstvo opakovaní. Najmä keď boli čerstvé ríbezle a čučoriedky.

Piekla som ju už s rôznym ovocím (rôznymi druhmi, čerstvými aj konzervovanými). Najlepšia však je s čerstvým, mierne kyselkavým drobným ovocím.
Cesto je veľmi jemné a konzervované ovocie padne na spodok piškóty, pričom čerstvé sa udrží na povrchu.

Jednoznačne mi však do tejto bublaniny pasujú najmä ríbezle alebo čučoriedky.

 

Ingrediencie sú na plech 30 x 40 cm

1 pohár = 250 ml

 




FotoRecept | Čučoriedková bublanina 1,2,3,4-6

Ingredients

Instructions

  1. Vajcia vyšľaháme spolu s cukrom. Šľaháme kým sa cukor rozpustí a vajcia zdvojnásobia svoj objem.FotoRecept | Čučoriedková bublanina 1,2,3,4-6
  2. Pridáme šľahačkovú smotanu a opäť dobre prešľaháme.
  3. Pridáme preosiatú múku, ktorú sme zmiešali s práškom do pečiva. Opatrne ručne premiešame.FotoRecept | Čučoriedková bublanina 1,2,3,4-6
  4. Pripravené cesto vylejeme rovnomerne na vymastený a múkou vysypaný plech.
  5. Nakoniec posypeme ovocím.FotoRecept | Čučoriedková bublanina 1,2,3,4-6
  6. Pečieme pri teplote 180 °C približne 15 - 20 minút.
  7. Po upečení necháme vychladnúť.
  8. Pred podávaním môžeme pocukrovať práškovým cukrom a ozdobiť čerstvým ovocím a mätou.

 

FotoRecept | Čučoriedková bublanina 1,2,3,4-6

 

FotoRecept | Čučoriedková bublanina 1,2,3,4-6

Print

Som Slovenka momentálne žijúca v Anglicku. Prostredníctvom svojho blogu http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/ by som sa chcela s Vami podeliť o svoje poznatky, zážitky, skúsenosti nielen z oblasti kulinárskej, ale aj zo života nášho každodenného. Rada si pochutnám na dobrom jedle a veľmi rada si ho pripravujem sama. Svoju lásku k vareniu a pečeniu som zdedila po svojej mamke a babke. Na mojom blogu nájdete recepty staršieho aj novšieho data pochádzajúce z rôznych zdrojov, ale zaručene mnou odskúšané. Verím, že u mňa naájdete inšpiráciu, strávite tu prijemne chvíle a opätovne ma poctíte svojou návštevou.


Môj blog: www.adkas-tastyfood.blogspot.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *