Nepečený javorový cheesecake s lesným ovocím

Pridal: Love.muffin, 18.8.2015
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Nepečený javorový cheesecake koláč plný čerstvého šťavnatého ovocia Vám zaručene vylepší každý deň. V chladničke by vydržal aj niekoľko dní (keby sa nezjedol hneď v prvý deň).
FOTKA OD VÁS
Pridal: Love.muffin, 18.8.2015
SUROVINY
Korpus:
250 gBebe keksy
200 gmaslo
štipkasoľ
Krém:
250 g (mäkký jemný)tvaroh
200 gcream cheese
250 gmascarpone
100 gkyslá smotana
2 PLvanilkový extrakt
5 PLpráškový cukor
5 PLjavorový sirup
Na dokončenie:
1 balenie (na stuženie krémov)želatína
cca 400 g (jahody, čučoriedky, černice, maliny)lesné ovocie
- Dno tortovej formy s priemerom 26 cm si vystelieme papierom na pečenie.
- Keksíky pomelieme na jemný prášok, pridáme štipku soli a roztopené maslo.
- Vymiešame do mrveničky, ktorú vysypeme do formy a rukou utlačíme na dno.
- Takto hotový korpus zatiaľ dáme do chladničky.
- Vo veľkej miske vymiešame všetky suroviny na krém, stačí aj ručne.
- Pripravíme želatínu podľa návodu a primiešame ju do krému.
- Drobné ovocie umyjeme, naukladáme na korpus a zalejeme krémom. Zopár pekných kúskov si necháme na ozdobenie.
- Tortu dáme do chladničky aspoň na 3 hodiny.
- Nakoniec ozdobíme grankom a ovocím. Pri podávaní polejeme javorovým sirupom.
KOMENTÁRE K RECEPTU