Nepečený javorový cheesecake s lesným ovocím

Recept Nepečený javorový cheesecake s lesným ovocím

Pridal: Love.muffin, 18.8.2015

Kategorie: Torty, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Nepečený javorový cheesecake koláč plný čerstvého šťavnatého ovocia Vám zaručene vylepší každý deň. V chladničke by vydržal aj niekoľko dní (keby sa nezjedol hneď v prvý deň).

FOTKA OD VÁS

Pridal: Love.muffin, 18.8.2015

Kategorie: Torty, Dezerty

SUROVINY

Korpus:

250 gBebe keksy
200 gmaslo
štipkasoľ

Krém:

250 g (mäkký jemný)tvaroh
200 gcream cheese
250 gmascarpone
100 gkyslá smotana
2 PLvanilkový extrakt
5 PLpráškový cukor
5 PLjavorový sirup

Na dokončenie:

1 balenie (na stuženie krémov)želatína
cca 400 g (jahody, čučoriedky, černice, maliny)lesné ovocie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Dno tortovej formy s priemerom 26 cm si vystelieme papierom na pečenie.
  2. Keksíky pomelieme na jemný prášok, pridáme štipku soli a roztopené maslo.
  3. Vymiešame do mrveničky, ktorú vysypeme do formy a rukou utlačíme na dno.
  4. Takto hotový korpus zatiaľ dáme do chladničky.
  5. Vo veľkej miske vymiešame všetky suroviny na krém, stačí aj ručne.
  6. Pripravíme želatínu podľa návodu a primiešame ju do krému.
  7. Drobné ovocie umyjeme, naukladáme na korpus a zalejeme krémom. Zopár pekných kúskov si necháme na ozdobenie.
  8. Tortu dáme do chladničky aspoň na 3 hodiny.
  9. Nakoniec ozdobíme grankom a ovocím. Pri podávaní polejeme javorovým sirupom.
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť