FotoRecept | Dukátové buchtičky

FotoRecept | Dukátové buchtičky

Pridal: klaura, 24.8.2015

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Dukátové buchtičky boli určite najobľúbenejším jedlom školských jedální a pionierskych táborov. Rady na dupľu sa nezmenšovali a pani kuchárky nadeľovali a nadeľovali, až kým všetko neminuli :) Kedysi dávno, cez prázdniny sme si rozkázali na obed práve túto dobrotu. Mamka sa snažila, urobila k buchtičkám šodó - teda krém obohatený žĺtkami namiesto klasického riedkeho vanilkového pudingu. A nám to také výživné a dobré nechutilo :) Samozrejme, že bola sklamaná, to by nebol :) Ja občas urobím túto maškrtu -práve s pudingovým krémom.

FOTKA OD VÁS

Pridal: klaura, 24.8.2015

Kategorie:

SUROVINY

Buchtičky:

500 ghladká múka
2,5 dl (vlažné)mlieko
1 dlolej
3 PLkryštálový cukor
2 ksvajce
1 kockakvasnice

Krém:

7,5 dlmlieko
1 balenievanilkový puding
podľa chuti, cca 3 PLcukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najskôr  si urobíme kvások.
  2. Po vzídení ho zapracujeme do cesta, dobre ho vymiesime a necháme vykysnuť.
  3. Potom rozvaľkáme na hrubšie a režeme  štvorčeky.
  4. Ukladáme na plech a boky potierame olejom, aby sa nezlepili pri pečení.
  5. Necháme podkysnúť a dáme piecť.
  6. Medzi tým si uvaríme redší puding a môžeme podávať.
Ozaj, vedeli ste, že nikdy nesmiete puding pri varení ochutnávať? Nesmú sa do neho dostať sliny, pretože pôsobením enzýmov, ktoré sú v slinách poding poriadne zredne. Stalo sa vám to niekedy a nevedeli ste prečo je to tak ?  Tak odo dnes ochutnať a lyžičku už do pudingu nepchať :)      
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť