FotoRecept | Cheesecake z troch surovín

FotoRecept | Cheesecake z troch surovín

Pridal: adkas-tastyfood, 3.8.2015

Kategorie: Torty, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tento cheesecake je internetovým hitom posledných dní. Zaujalo ma to, že k jeho výrobe sú potrebné iba tri suroviny a to: biela čokoláda, mascarpone, vajcia. Samozrejme, že som musela vyskúšať. Priznávam, že tento môj vyzerá celkom inak, je to moja chyba lebo som nedodržala čas pečenia a ani teplotu. Najlepšie by sa hodila rúra s digitálnym nastavením tepoloty :) Zmenila som aj pomer surovín. Pôvodná tortička je na priemer 15 cm formy, ja som ju robila do 20 cm formy, na chuti jej to však nič neubralo. Cheesecake bol otestovaný mojimi kolegyňami a tie zhodne potvrdili, že sa mám podeliť o recept. Chuťovo mi pripomína Inteligentný zákusok. Vrch som dozdobil amalinovým topingom a čerstvými malinami. Stačiť však bude, ak ho iba posypete práškovým cukrom.

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 3.8.2015

Kategorie: Torty, Dezerty

SUROVINY

200 gbiela čokoláda
5 ksvajce
250 gmascarpone

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Čokoládu nalámeme na menšie kúsky a roztopíme nad parou. Dno misky sa nesmie dotýkať vody. Stále miešame.
  2. Keď je čokoláda rozpustená, primiešame mascarpone.
  3. Odstavíme z ohňa a pridáme žĺtka z vajec. Dobre premiešame kým sa hmota spojí.
  4. Bielka vyšľaháme (môžeme pridať štipku soli) na tuhž sneh.
  5. Na tri krát opatrne vmiešame do žĺtkovo-mascarpone zmesi.
  6. Tortovú formu vyložíme paierom na pečenie. Zvlášť vystrihneme kruh na spodok a potom rovný pás na boky formy tak, aby prevyšoval výšku odopínateľnej obruče formy.
  7. Nalejeme cesto do formy a pár krát jemne pokelepeme o pracovnú dosku.
  8. Vložíme do plechu, do ktorého sme naliali cca 250 ml teplej vody (množstvo vody závisí od veľkosti použitého plechu).
  9. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C 15 minút.
  10. Potom teplotu znížíme na 160 °C a dopekáme ďalších 15 minút.
  11. Rúru vypneme a necháme na mriežke úplne vychladnúť.
  12. Koláč chutí výborne studený z chladničky.
   
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť