Džem z čierných ríbezlí bez konzervantov

Pridal: Ywett, 4.8.2015
Kategorie: Džemy a marmelády, Zavaraniny
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Domáce džemy veľmi rada pripravujem, sú omnoho lepšie ako tie kúpené a teraz v lete je ten najvhodnejší čas, aby sme si tieto dobroty pripravili na zimu. Deti radi tvoria a pomáhajú, tak spoločne s dcérkou pár pohárov ozdobíme a sú vhodné aj ako darček.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Ywett, 4.8.2015
Kategorie: Džemy a marmelády, Zavaraniny
SUROVINY
1 kgčierne ríbezle
1 kgkryštálový cukor
150 mlvoda
- Ríbezle umyjeme. Odstopkovať nemusíme.
- Do hrnca dáme vodu, pridáme cukor a privedieme do varu. Miešame pokiaľ sa cukor rozpustí.
- Postupne pridávame ríbezle a miešame tak, aby stále vreli.
- Keď sú ríbezle rozvarené prelisujeme ich cez sitko (nie kovové). Hotový rôsol ešte privedieme do varu a hneď nalejeme do čistých umytých pohárov. Uzatvoríme a otočíme hore dnom a necháme 10 minút stáť na viečku.
KOMENTÁRE K RECEPTU