Džem z čierných ríbezlí bez konzervantov

Džem z čierných ríbezlí bez konzervantov

By 4. augusta 2015

Domáce džemy veľmi rada pripravujem, sú omnoho lepšie ako tie kúpené a teraz v lete je ten najvhodnejší čas, aby sme si tieto dobroty pripravili na zimu. Deti radi tvoria a pomáhajú, tak spoločne s dcérkou pár pohárov ozdobíme a sú vhodné aj ako darček.

 

 

Ingredients

Instructions

  1. Ríbezle umyjeme. Odstopkovať nemusíme.
  2. Do hrnca dáme vodu, pridáme cukor a privedieme do varu. Miešame pokiaľ sa cukor rozpustí.
  3. Postupne pridávame ríbezle a miešame tak, aby stále vreli.
  4. Keď sú ríbezle rozvarené prelisujeme ich cez sitko (nie kovové). Hotový rôsol ešte privedieme do varu a hneď nalejeme do čistých umytých pohárov. Uzatvoríme a otočíme hore dnom a necháme 10 minút stáť na viečku.

 

 

Džem z čierných ríbezlí

Print

Na mojom blogu nájdete s láskou napečené dobroty a recepty pre každého. Všetky recepty sú vlastnoručne vyskúšané a odfotené. Moje výtvory nie sú umelecké diela, ale mojich blízkych potešia a hlavne oslávencov a preto na rodinné oslavy, vždy rada niečo upečiem. Budem rada, ak sa aj Vám moje recepty zapáčia a napíšete mi aj svoje skúsenosti s receptami.


Môj blog: www.ywettrecepty.blogspot.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *