Džem z čierných ríbezlí bez konzervantov

Recept Džem z čierných ríbezlí bez konzervantov

Pridal: Ywett, 4.8.2015

Kategorie: Džemy a marmelády, Zavaraniny

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Domáce džemy veľmi rada pripravujem, sú omnoho lepšie ako tie kúpené a teraz v lete je ten najvhodnejší čas, aby sme si tieto dobroty pripravili na zimu. Deti radi tvoria a pomáhajú, tak spoločne s dcérkou pár pohárov ozdobíme a sú vhodné aj ako darček.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Ywett, 4.8.2015

Kategorie: Džemy a marmelády, Zavaraniny

SUROVINY

1 kgčierne ríbezle
1 kgkryštálový cukor
150 mlvoda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Ríbezle umyjeme. Odstopkovať nemusíme.
  2. Do hrnca dáme vodu, pridáme cukor a privedieme do varu. Miešame pokiaľ sa cukor rozpustí.
  3. Postupne pridávame ríbezle a miešame tak, aby stále vreli.
  4. Keď sú ríbezle rozvarené prelisujeme ich cez sitko (nie kovové). Hotový rôsol ešte privedieme do varu a hneď nalejeme do čistých umytých pohárov. Uzatvoríme a otočíme hore dnom a necháme 10 minút stáť na viečku.
   
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť