NajRecept.sk Dezerty Broskyňový makovník
Broskyňový makovník
Recept Broskyňový makovník
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
IvanK.    ·   5.8.2015

Broskyňový makovník

Suroviny sú na 16 porcií.

Suroviny
300 g
polohrubá múka
150 g
kryštálový cukor
2,5 dl
olej
150 g (mletý)
mak
4 ks
vajce
2 balenia
kypriaci prášok
1,5 dl
mlieko
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Všetky suroviny dáme do misky a riadne vyšľaháme, kým sa v ceste začnú robiť bublinky.
  2. Vyšľahané cesto vylejeme do vymasteného a strúhankou vysypaného vyššieho plechu.
  3. Na vrch poukladáme nakrájané broskyne (môže byť aj iné ovocie), trochu ho pritlačíme pod povrch cesta.
  4. Pečieme 25-30 minút na 160-170 °C.
 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár