Vafličky

Pridal: Andrea Mackova, 16.7.2015
Kategorie: Sladké jedlá, Chuťovky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Ak niekedy prídem o prácu, nakúpim si vaflovače a budem chodiť po jarmokoch a trhoch a živiť sa predajom týchto chrumkačiek. Naservírujem vám ich s práve dozretým ovocím (maliny, jahody, černice, nektarinky, broskyne, atď.), preliate čokoládovým ganache, či syrupom alebo s kopčekom zmrzliny, či šľahačky. Maškrtníci neodolajú a vrátia sa pre duplu. Radšej raz ochutnať, než desaťkrát prečítať. Iné už nepečiem.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Andrea Mackova, 16.7.2015
Kategorie: Sladké jedlá, Chuťovky
SUROVINY
400 mlpolohrubá múka
2 ČLprášok do pečiva
1/2 ČLsoľ
4 ks (oddelené)vajce
2 PLkrupicový cukor
100 g / 4 PL (zmäknuté)maslo
400 mlmlieko
1 ČLvanilkový extrakt
Ganache/Čokoládový topping:
80 mlsmotana na šľahanie
150 g (kvalitná)čokoláda
- Múku preosejem a zmiešam so soľou a práškom do pečiva.
- Bielka vymiešam do snehu - mixérom na najvyššie obrátky presne 1 minútu.
- Pokračujem mixovaním žĺtkov s cukrom do peny, do ktorej pridám vanilkový extrakt, zmäknuté maslo a po vymixovaní prilejem polovicu mlieka.
- Následne prisypem múku a pridám zvyšné mlieko. Mixujem do hladka.
- Do tejto zmesi ručne vmiešam sneh z bielkov - krátko a opatrne.
- Pripravené cesto pečiem vo vyhriatom vaflovači.
- Naberám po polievkovou lyžicou a lejem do formy, ktorú najprv potriem pomocou mašlovačky kvapkou oleja. Prípadne použite olej v rozprašovači.
- Pečú sa do zlatista, dajme tomu minútu až dve.
- Podávam ideálne ihneď. Čerstvé sú chrumkavé, keď odležia príjemne zmäknú.
- Čokoládu a smotanu rozpustím spolu v hrnci ponorenom vo vodnom kúpeli na najnižšej teplote. Pozor nevariť, iba zohrievať.
- Po zmäknutí čokoládu miešam v smotane do hladka a polievam hotové vafle, palacinky a pod..
KOMENTÁRE K RECEPTU