Roast beef podľa Jamieho Olivera

Recept Roast beef podľa Jamieho Olivera

Pridal: Recepty s Anabelou, 7.7.2015

Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Urobiť poriadny a chutný steak doma, nie je len tak, musím sa inšpirovať receptom od niekoho, komu verím. Jedným z mojich veľkých favoritov, Jamie Oliver, bol tým správnym. Zbožňujem jednoduchosť jeho receptov. Ako on sám hovorí na tento recept, " I m always getting asked how to do the best roast beef, and this way is so simple and super succulent!" V mrazničke mám kúsok z nízkej roštenky z mladého býka, takže ho vyberám rozmraziť ešte deň vopred. Mäsko som zamrazovala naozaj veľmi čerstvé, je prvej triedy, pevné a plné chuti. Správne šťavnatý by mal byť vysoký najmenej 2,5 centimetra.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Recepty s Anabelou, 7.7.2015

Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso

SUROVINY

0,5 kghovädzie mäso
1 ks (veľká)cibuľa
2 ksmrkva
2 kspetržlen
1 bulvacesnak
1 malý zväzok (čerstvý; môže byť aj rozmarín, bobkový list alebo zmes)tymián
morská soľ
celé čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
1 Príprava mäska
Vezmite si hovädzie mäso z chladničky aspoň 30 minút pred tým, než ide do rúry. Predhrejte rúru na 240 ° C.
2 Príprava zeleniny
Nie je potrebné zeleninu lúpať, stačí ich umyť a nahrubo nasekať, ako to vždy Jamie má rád :)
  1.  Cesnak trochu podržiť, hlavne nechať v šupke.
  2. Kúsky cesnaku a bylinky dám do stredu veľkého pekáča a pokvapkáme olivovým olejom, dochutím dobre so soľou a korením.
  3. Všetko pekne prehrabnem, pridám mäsko, otriem ho spoločne so zmesou a nechám mäsko pekne navrchu.
3 Postup pečenia
  1. Dám pekáč do rúry, znížim teplotu na 200 ° C a celkovo ho budem piecť hodinu a 15 minút pre "well done". Pokiaľ ho prednosť pre medium, vytiahnite pekáč o 15 minút skôr.
  2. Ak chcete pridať aj pečené zemiaky, treba ich šupnúť k mäsku 45 minút pred koncom. V prípade, že zelenina vyzerá sucho je dobré mäsko podliať.
  3. Mäsko by malo po pečení odpočívať po dobu najmenej pol hodiny a plátky treba narezať naozaj čo najtenšie.
Dobrú chuť :)
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť