Kokosovo-kardamónové nanuky s čokoládou a pistáciami (vegan)

Recept Kokosovo-kardamónové nanuky s čokoládou a pistáciami (vegan)

Pridal: Spinava kuchyna je s, 1.7.2015

Kategorie: Zmrzlina, Dezerty, Zdravé recepty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Milujem domáce nanuky! Mám toľko nápadov, ale nedajú sa všetky naraz realizovať. Nedávno som robila jahodové s vanilkou a teraz tieto špeciálne z kokosového mlieka ochutené kardamónom, vanilkou a poliate čokoládou s pistáciami. Jedna slasť! Inšpiráciu mám z jedného zahraničného blogu The Sticky Fig. Tieto nanuky sú 100 % vegan, sú vyrobené z kvalitného kokosového mlieka (dbajte na to, aby to bolo čisté kokosové mlieko vyrobené iba z kokosu a vody, bez prídavkov a rôznych iných šmakulád, odporúčam značku AROY - D) a po vychladení sú namáčené v kvalitnej čokoláde a následne posypané slanými pistáciami. Túto kombináciu si jednoducho zamilujete. :) Ingrediencie sú pre 6 ks.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Spinava kuchyna je s, 1.7.2015

Kategorie: Zmrzlina, Dezerty, Zdravé recepty

SUROVINY

350 mlkokosové mlieko
2 PLtrstinový cukor
3 tobolky kardamón
1 ksvanilkový lusk
čokoláda
(solené alebo nesolené)pistácie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do hrnca nalejeme kokosové mlieko, pridáme cukor, rozdrvené tobolky kardamónu a dreň z vanilkového lusku a taktiež lusk.
  2. Privedieme k varu.
  3. Akonáhle začne mlieko vrieť, odstavíme, prikryjeme a necháme úplne vychladnúť.
  4. Vychladnuté mlieko precedíme a nalejeme do formičiek.
  5. Dáme zmraziť. Po zmrazení (na ďalší deň) si vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a necháme trochu vychladnúť, pistácie nasekáme nadrobno.
  6. Nanuky vyberieme z formičiek a namáčame v čokoláde (resp. namáčajú sa zle, takže špachtličkou čokoládu na ne nanesieme) a rýchlo obalíme v pistáciách, pretože čokoláda na studenom nanuku rýchlo stuhne.
  7. Poukladáme na tácku, príp. na tanier a dáme do mrazničky.
  8. Po pár sekundách sú už nanuky pripravené k papaniu :)
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť