Kokosovo-kardamónové nanuky s čokoládou a pistáciami (vegan)

Pridal: Spinava kuchyna je s, 1.7.2015
Kategorie: Zmrzlina, Dezerty, Zdravé recepty
Nahraj fotku a pochváľ sa
Milujem domáce nanuky! Mám toľko nápadov, ale nedajú sa všetky naraz realizovať. Nedávno som robila jahodové s vanilkou a teraz tieto špeciálne z kokosového mlieka ochutené kardamónom, vanilkou a poliate čokoládou s pistáciami. Jedna slasť! Inšpiráciu mám z jedného zahraničného blogu The Sticky Fig. Tieto nanuky sú 100 % vegan, sú vyrobené z kvalitného kokosového mlieka (dbajte na to, aby to bolo čisté kokosové mlieko vyrobené iba z kokosu a vody, bez prídavkov a rôznych iných šmakulád, odporúčam značku AROY - D) a po vychladení sú namáčené v kvalitnej čokoláde a následne posypané slanými pistáciami. Túto kombináciu si jednoducho zamilujete. :) Ingrediencie sú pre 6 ks.
Pridal: Spinava kuchyna je s, 1.7.2015
Kategorie: Zmrzlina, Dezerty, Zdravé recepty
SUROVINY
- Do hrnca nalejeme kokosové mlieko, pridáme cukor, rozdrvené tobolky kardamónu a dreň z vanilkového lusku a taktiež lusk.
- Privedieme k varu.
- Akonáhle začne mlieko vrieť, odstavíme, prikryjeme a necháme úplne vychladnúť.
- Vychladnuté mlieko precedíme a nalejeme do formičiek.
- Dáme zmraziť. Po zmrazení (na ďalší deň) si vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a necháme trochu vychladnúť, pistácie nasekáme nadrobno.
- Nanuky vyberieme z formičiek a namáčame v čokoláde (resp. namáčajú sa zle, takže špachtličkou čokoládu na ne nanesieme) a rýchlo obalíme v pistáciách, pretože čokoláda na studenom nanuku rýchlo stuhne.
- Poukladáme na tácku, príp. na tanier a dáme do mrazničky.
- Po pár sekundách sú už nanuky pripravené k papaniu :)