FotoRecept | Nevarený džem z čierných ríbezlí

FotoRecept | Nevarený džem z čierných ríbezlí

Pridal: klaura, 23.7.2015

Kategorie: Džemy a marmelády, Zavaraniny

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tento spôsob spracovania ríbezlí ma veľmi zaujal, pretože zachováva najväčšie množstvo vitamínov pri zaváraní. Využitie: Výborný liek proti anémii ako aj liek proti chorobám priedučiek (vylieči aj chronický zápal priedušiek). Obrovský zdroj vitamínu C a železa hlavne pre zimné obdobie. Použitie: Podávať ako liek pri ťažkostiach s chudokrvnosťou-anémii, prieduškami a nedostatkom vitamínu C. Preventívne posilnenie imunity v prechodných obdobiach – zvýšenie prísunu vitamínu C. Ak ho máte dosť, môžete ho používať ako klasický lekvár na palacinky, chlieb s maslom a lekvárom, taktiež je výborný ako časť plnky do torty. Z dávky 1 kg ríbezlí my vyšlo 6 pohárikov (300 ml) a ja ich pre istotu skladujem niekde vzadu v chladničke. Tak vyskúšate ?

FOTKA OD VÁS

Pridal: klaura, 23.7.2015

Kategorie: Džemy a marmelády, Zavaraniny

SUROVINY

1 kgčierne ríbezle
1 kgkryštálový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Dobre umyté ríbezle odstopkujeme a odvážime.  Potom ich rozmixujeme (vodu nepridávame pri mixovaní).
  2. Zmiešame s cukrom.
  3. Po chvíli zmes začne rôsolovieť.
  4. Plníme do čistých suchých pohárov, dobré je ešte vrch zasypať vrstvou cukru. Uzatvoríme a odložíme.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť