FotoRecept | Nevarený džem z čierných ríbezlí

Pridal: klaura, 23.7.2015
Kategorie: Džemy a marmelády, Zavaraniny
Nahraj fotku a pochváľ sa
Tento spôsob spracovania ríbezlí ma veľmi zaujal, pretože zachováva najväčšie množstvo vitamínov pri zaváraní. Využitie: Výborný liek proti anémii ako aj liek proti chorobám priedučiek (vylieči aj chronický zápal priedušiek). Obrovský zdroj vitamínu C a železa hlavne pre zimné obdobie. Použitie: Podávať ako liek pri ťažkostiach s chudokrvnosťou-anémii, prieduškami a nedostatkom vitamínu C. Preventívne posilnenie imunity v prechodných obdobiach – zvýšenie prísunu vitamínu C. Ak ho máte dosť, môžete ho používať ako klasický lekvár na palacinky, chlieb s maslom a lekvárom, taktiež je výborný ako časť plnky do torty. Z dávky 1 kg ríbezlí my vyšlo 6 pohárikov (300 ml) a ja ich pre istotu skladujem niekde vzadu v chladničke. Tak vyskúšate ?
Pridal: klaura, 23.7.2015
Kategorie: Džemy a marmelády, Zavaraniny