SUROVINY
6 ks (žĺtka a bielka oddeliť)vajce
80 ghnedý cukor
2 PL (domáci)vanilkový cukor
50 mlolej
50 mlrum
200 gpolohrubá múka
1/2 baleniaprášok do pečiva
2 PLkakao
čerešne
Žĺtky s oboma cukrami som nechala v robotovi vyšľahať do peny.
Prišľahala som olej a rum.
Postupne som pridávala múku zmiešanú s práškom do pečiva. Medzitým som vyšľahala bielky do tuhého snehu.
Sneh z bielkov som ručne zapracovala do cesta.
Štyri pätiny cesta som vyliala do vymastenej tortovej formy a do zbytku som primiešala kakao.
Takto zafarbené cesto som rozdelila na základ cesta a pomocou vidličky som vytvorila mramorový vzor.
Na vrch som dala čerešne a pri 160 °C som nechala koláč piecť 45 minút.