FotoRecept | Marhuľové knedlíky s makom

FotoRecept | Marhuľové knedlíky s makom

Pridal: Recepty s Anabelou, 7.7.2015

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Konečne začala sezóna ovocia, a ja vôbec neviem, do ktorého by som chcela zahryznúť skôr. Každé jedno ovocie je podľa mňa najlepšie čerstvé, len tak samotné. Ale ak máte doma malé marhuľky, ktoré už nik nechce jesť lebo sú už príliš mäkké, tak to sú tie pravé do týchto knedlíkov. Skúste. Neviem prečo neviem variť presne podľa receptu. Mám síce doma knihu "pokladov" od známeho Romana Vaněka, od ktorého knedlíky vyzerajú naozaj úžasne, ale v recepte mi chýbala krupica. Takže som zvolila recept z internetu. No vlastne ani tak celkom nie.. nemala som hrubú múku, takže som ju musela nahradiť polohrubou.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Recepty s Anabelou, 7.7.2015

Kategorie:

SUROVINY

750 g (uvarené)zemiaky
1 ks (veľké)vajce
1 hrnčekkrupica
1 hrnčekpolohrubá múka
ovocie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Druh surovín naozaj jednoduchý, určite každá už len trochu gazdinka doma niečo nájde. Alebo sa vynájde ako ja a použije hrubú múku namiesto polohrubej. A vlastne to bude mať presne podľa receptu :)
  1. Ručne vypracujem cesto z vychladnutých zemiakov, múky, krupice a veľkého vajíčka. Niekto pridáva ešte štipku soli, ja nie, keďže aj zemiaky, aj knedlíčky sú varené v solenej vode.
  2. Cesto vypracujem do jedného veľkého knedlíka  a ukrajujem si kolieska, do ktorých celé marhuľky zabalím.
  3. Knedlíčky poguľkám v dlaniach, aby sa cesto spojilo.
  4. Do vody ich ukladám všetky naraz aby sa v rovnaký čas dovarili. Ak máte menší hrniec, radšej knedlíčky varte v dvoch várkach.
A čo navrch? maslo, pomletý mak a namiesto  cukru lyžica domáceho jahodového džemu.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť