Fotorecept| Kysnuté palacinky podľa Julie Childe

Pridal: Martina Schmidtova, 29.7.2015
Kategorie: Sladké jedlá
Nahraj fotku a pochváľ sa
Dnešný recept venujem všetkým deťom, ktorým začali prázdniny a všetkým dospelým, ktorý sa im starajú o program - varia im, pečú im, chodia s nimi na kúpaliská, do kina, berú ich na dovolenky a posielajú na tábory. Ja sama som s deťmi cez leto doma. A viem ,že zorganizovať program dá zabrať. Určite je náročnejšie ak musia obaja rodičia pracovať a čas s deťmi je potrebné presne naplánovať. Ale aj keď ste doma, musíte byť šikovný čo sa plánovania týka. Je treba predísť ponorke, nude a bezcielnemu vylihovaniu a nič nerobeniu. Nie je potreba mať čas vyplnený na minútu ale nejaký, aspoň hrubý plán pomože. Dodá pocit istoty a pohody. Recept na palacinky z kysutého cesta mám od Julie, z jej knihy Umenie francúzskej kuchyne. Francúzi sú v palacinkovaní najlepší. Ich crěpes Suzette sú svetoznámy pojem. U nás sú palacinky vždy rýchla varianta večere pre deti. Pre môjho muža to nie je plnohodnotné jedlo, a tak ich pečiem len občas, a pravda je, že ich musím napiecť veľmi veľa. A keďže sú prazdniny, skúsili sme túto trocha zložitejšiu variantu cesta. Asi vás nemusím presviedčať, že úspech boľ veľký. Kým manžel prišiel domov, všetko sa zjedlo :). Tento recept, a tak to píše aj Julia, sa pripravuje pomocou mixéru. Cesto je vďaka kvasniciam hrubšie a nadýchanejšie ako u klasických - nekysnutých palaciniek. Náplň si zvolíte podľa svojich preferencií. Ja som tentokrát vytvorila z jedntlivých palaciniek tortu pomocou vrstvenia a náplní. Dozdobila som ju čerstvým ovocím. Pozn. Ak nechcete kysnuté cesto stačí vynechať droždie.
Pridal: Martina Schmidtova, 29.7.2015
Kategorie: Sladké jedlá
SUROVINY
- Mlieko zohrajte a rozpustite v ňom dorždie.
- Všetky suroviny dajte do mixéru, pridajte droždie rozpustené v mlieku a zakryte, mixujte asi 1 min. na max rýchlosť.
- Zväčší svoj objem a na povrchu sa začnú tvoriť bublinky.
- Cesto je pripravené na pečenie.