Fotorecept| Kysnuté palacinky podľa Julie Childe

Fotorecept| Kysnuté palacinky podľa Julie Childe

Pridal: Martina Schmidtova, 29.7.2015

Kategorie: Sladké jedlá

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Dnešný recept venujem všetkým deťom, ktorým začali prázdniny a všetkým dospelým, ktorý sa im starajú o program - varia im, pečú im, chodia s nimi na kúpaliská, do kina, berú ich na dovolenky a posielajú na tábory. Ja sama som s deťmi cez leto doma. A viem ,že zorganizovať program dá zabrať. Určite je náročnejšie ak musia obaja rodičia pracovať a čas s deťmi je potrebné presne naplánovať. Ale aj keď ste doma, musíte byť šikovný čo sa plánovania týka. Je treba predísť ponorke, nude a bezcielnemu vylihovaniu a nič nerobeniu. Nie je potreba mať čas vyplnený na minútu ale nejaký, aspoň hrubý plán pomože. Dodá pocit istoty a pohody. Recept na palacinky z kysutého cesta mám od Julie, z jej knihy Umenie francúzskej kuchyne. Francúzi sú v palacinkovaní najlepší. Ich crěpes Suzette sú svetoznámy pojem. U nás sú palacinky vždy rýchla varianta večere pre deti. Pre môjho muža to nie je plnohodnotné jedlo, a tak ich pečiem len občas, a pravda je, že ich musím napiecť veľmi veľa. A keďže sú prazdniny, skúsili sme túto trocha zložitejšiu variantu cesta. Asi vás nemusím presviedčať, že úspech boľ veľký. Kým manžel prišiel domov, všetko sa zjedlo :). Tento recept, a tak to píše aj Julia, sa pripravuje pomocou mixéru. Cesto je vďaka kvasniciam hrubšie a nadýchanejšie ako u klasických - nekysnutých palaciniek. Náplň si zvolíte podľa svojich preferencií. Ja som tentokrát vytvorila z jedntlivých palaciniek tortu pomocou vrstvenia a náplní. Dozdobila som ju čerstvým ovocím. Pozn. Ak nechcete kysnuté cesto stačí vynechať droždie.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Martina Schmidtova, 29.7.2015

Kategorie: Sladké jedlá

SUROVINY

3/4 šálky mlieko
3/4 šálky voda
1/2 kocky droždie
3 ks (ale môžete použiť aj celé vajcia)žĺtok
1 PLkryštálový cukor
3 PL (ja som použila Amaretto, mandľový koňak)koňak
1 šálka múka
75 grozpustené maslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mlieko zohrajte a rozpustite v ňom dorždie.
  2. Všetky suroviny dajte do mixéru, pridajte droždie rozpustené v mlieku a zakryte, mixujte asi 1 min. na max rýchlosť.
  3. Potom pomocou stierky zoškrabte zmes a pokračujte v mixovaní asi 2 min.
  4. Hotové cesto prikryte a nechajte asi 2 hod odpočívať.
  5. Zväčší svoj objem a na povrchu sa začnú tvoriť bublinky.
  6. Cesto je pripravené na pečenie.
  7. Na pečenie je ideálna ťažká panvica, potrite si ju pred každou palacinkou olejom.
  8. Po upečení nechajte palacinky vychladnúť a začnite plniť a vrstviť.
  9. Ako náplň som zvolila - domáci ríbezľový lekvár, tvaroh s cukrom, a čokoládu ( kakao+cukor+ mlieko).
Všetkým detičkám pekné prázdniny a rodičom pevné nervy a peknú dovolenku.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť