Zo zelenej fazuľky som odkrojil konce a nakrájal so ju na 2,6 cm kúsky.
Na masle som orestoval nakrájanú cibuľu a dva strúčiky cesnaku, pridal som štipku sladkej mletej papriky, osolil som a pridal nakrájanú fazuľku.
Po 6 minútach som ju zalial vriacou vodou a pridal dva čerstvé bobkové listy.
Asi po desiatich minútach som k fazuľke pridal aj na kocky nakrájané zemiaky.
Keď sa uvarili zemiaky, v sladkej 10% smotane som rozhabarkoval dve lyžice hladkej múky a pridal som ju k takmer uvarenej fazuľke.
Všetko spolu prevrelo a keď sa to spolu varilo asi 11 minút, ochutil som lyžicou octu, ako som už niekde písal - s octom opatrne, lebo sa dá pridať aj do taniera, ale vonku ho už nevyberiete :)
Prívarok som odstavil, dochutil ho nakrájaným čerstvým kôprom a orieškom masla.
Medzitým mi už v menšom hrnci vrela osolená voda s dvoma lyžicami octu.
Vajce som rozklepol do šálky, octovú vodu som v hrnci lyžicou roztočil a vajíčko do nej šupol. Voda sa točila a tak bielko krásne obalilo žĺtko, varil som ho na slabom plameni asi 2 minúty, len aby sa bielko zatiahlo a žĺtko ostalo krásne tekuté.
Na tanieri som prívarok so strateným vajíčkom prizdobil vlastnoručne na okne vypestovanou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť :)