Fazuľový prívarok

Pridal: S varechou v ruke, 7.7.2015
Kategorie: Prílohy
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Fazuľový prívarok s čerstvým kôprom, strateným vajcom - k tomu ani nie je čo dodať :)
FOTKA OD VÁS
Pridal: S varechou v ruke, 7.7.2015
Kategorie: Prílohy
SUROVINY
zelená fazuľka
zemiaky
kôpor
cibuľa
cesnak
bobkový list
maslo
hladká múka
sladká smotana na varenie
sladká mletá paprika
soľ
ocot
- Zo zelenej fazuľky som odkrojil konce a nakrájal so ju na 2,6 cm kúsky.
- Na masle som orestoval nakrájanú cibuľu a dva strúčiky cesnaku, pridal som štipku sladkej mletej papriky, osolil som a pridal nakrájanú fazuľku.
- Po 6 minútach som ju zalial vriacou vodou a pridal dva čerstvé bobkové listy.
- Asi po desiatich minútach som k fazuľke pridal aj na kocky nakrájané zemiaky.
- Keď sa uvarili zemiaky, v sladkej 10% smotane som rozhabarkoval dve lyžice hladkej múky a pridal som ju k takmer uvarenej fazuľke. Všetko spolu prevrelo a keď sa to spolu varilo asi 11 minút, ochutil som lyžicou octu, ako som už niekde písal - s octom opatrne, lebo sa dá pridať aj do taniera, ale vonku ho už nevyberiete :)
- Prívarok som odstavil, dochutil ho nakrájaným čerstvým kôprom a orieškom masla.
- Medzitým mi už v menšom hrnci vrela osolená voda s dvoma lyžicami octu. Vajce som rozklepol do šálky, octovú vodu som v hrnci lyžicou roztočil a vajíčko do nej šupol. Voda sa točila a tak bielko krásne obalilo žĺtko, varil som ho na slabom plameni asi 2 minúty, len aby sa bielko zatiahlo a žĺtko ostalo krásne tekuté.
KOMENTÁRE K RECEPTU