Čučoriedkovo-citrónová bábovka s hoblovaným kokosom

Pridal: Spinava kuchyna je s, 8.7.2015
Kategorie:
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Po upečení tejto bábovky som si naozaj priala, aby sa dala foťákom zachytiť i vôňa. Prečo to ešte nikto nevymyslel? Táto bábovka je hlavne úplne iná bábovka, nie je taká suchá, je veľmi šťavnatá a nádherne vonia. Kombináciu čučoriedky - citrón si zamilujete.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Spinava kuchyna je s, 8.7.2015
Kategorie:
SUROVINY
1/2 hrnčekakokosový olej
1/2 hrnčeka (roztopené)maslo
1 hrnček kryštálový cukor
3 ksvajce
1 PLvanilkový extrakt
2 hrnčekyhladká múka
1 PLkypriaci prášok
1/2 PLsóda bikarbóna
štipka soli
1 a 1/4 hrnčeka cmar
kôra a šťava z citróna
400 - 450 gčučoriedky
(hoblovaný)kokos
- Rúru si predhrejeme na 170 stupňov.
- Formu na bábovku vymastíme maslom a vysypeme múkou.
- V miske vyšľaháme cukor s roztopeným a vychladeným maslom a kokosovým olejom do penista.
- Primiešame vajíčka a vanilkový extrakt.
- V druhej miske zmiešame múku, soľ, sódu bi-karbónu a kypriaci prášok.
- Suchú zmes a cmar striedavo pridávame do cesta a stále miešame, kým sa nespoja všetky suroviny.
- Nakoniec primiešame aj šťavu a kôru z citróna.
- Čučoriedky opatrne primiešame do cesta, už iba ručne.
- Hotové cesto vylejeme do formy a pečieme asi 60 minút, kým špáratko nevytiahneme čisté.
- Upečenú bábovku necháme chladnúť na mriežke, asi po 20 minútach ju vyklopíme na podnos a necháme vychladnúť.
KOMENTÁRE K RECEPTU