Šalát z ružičkového kelu

Recept Šalát z ružičkového kelu

Pridal: Andrea Mackova, 22.6.2015

Kategorie: Zeleninové, Šaláty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Hneď v úvode sa vám úprimne priznávam, že recept na tento šalát som pre vás nevymyslela, ale som ho vyňúrala na internete. Konkrétne niekedy neskoro večer pri pinterestovom poflakovaní sa mi padol do oka. Na prvý pohľad ma zaujal. Na druhý, keď som si prebehla igrediencie, som si povedala že pche, to polovicu vecí z toho doma nedržím, to nie je nič pre mňa. Ale niekedy stojí za to zohnať si správne ingrediencie a občas niečo nahradiť, zaexperimentovať. A to je tento prípad. Prehlasujem, že neviem, ako by som ďalej mohla žiť neochutnajúc tento vynikajúci šalát. Rozpis je pre 2 osoby/do 15 minút máte hotovo.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Andrea Mackova, 22.6.2015

Kategorie: Zeleninové, Šaláty

SUROVINY

370 g (zelená vanička z Metra)ružičkový kel
2 ksjablká
100 g (vyskúšajte zlatú)niva
2 tenké plátky celozrnný chlieb
1,5 PLmed
z 2 veľkých šťavnatých jabĺk jablková šťava
slabá 1 PLdijonska omáčka
1 ČL (alebo vínny)jablčný ocot
2 PLolivový olej
2 PLmaslo
(mletá, podľa chuti)škorica

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Chlieb nakrájam na malé kocky.
  2. Maslo a 1 PL medu roztopím v malom kastróle a zaprášim škoricou.
  3. V tejto zmesi obalím/premiešam kocky chleba a dám piecť do rúry vyhriatej na 180 °C, cca 3 -5 minút, do zlatista voňava. Dajte si na to pozor, mne prvý plech vyhorel.
  4. Medzitým si umyjem ružičkový kel, očistím ho - vrchné lístky a hrubú časť dávam preč.
  5. Takto pripravený ho nakrájam na tenké prúžky.
  6. Trochu piplačka, iba trochu.
  7. Pokrájaný kel zalejem marinádou pripravenou zo zvyšku medu, dijonskej horčice, olivového oleja, jablčného octu a čerstvej jablkovej šťavy.
  8. Pridám jablká pokrájané na kocky, rozdrobím nivu.
  9. Podávam s medovo - škoricovými krutónmi, ktoré ešte poprášim škoricou.
Tých, čo majú radi na jazyku pikantno - sladko - kyslé záležitosti, chuť medu, dijonskej a škorice, táto kombinácia strhne a uchváti. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť