NajRecept.sk Šaláty Zeleninové šaláty Šalát z ružičkového kelu
Šalát z ružičkového kelu
Recept Šalát z ružičkového kelu
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Andrea Mackova    ·   22.6.2015

Šalát z ružičkového kelu

Hneď v úvode sa vám úprimne priznávam, že recept na tento šalát som pre vás nevymyslela, ale som ho vyňúrala na internete. Konkrétne niekedy neskoro večer pri pinterestovom poflakovaní sa mi padol do oka. Na prvý pohľad ma zaujal. Na druhý, keď som si prebehla igrediencie, som si povedala že pche, to polovicu vecí z toho doma nedržím, to nie je nič pre mňa. Ale niekedy stojí za to zohnať si správne ingrediencie a občas niečo nahradiť, zaexperimentovať. A to je tento prípad. Prehlasujem, že neviem, ako by som ďalej mohla žiť neochutnajúc tento vynikajúci šalát. Rozpis je pre 2 osoby/do 15 minút máte hotovo.

Suroviny
370 g (zelená vanička z Metra)
ružičkový kel
2 ks
jablká
100 g (vyskúšajte zlatú)
niva
2 tenké plátky
celozrnný chlieb
1,5 PL
med
z 2 veľkých šťavnatých jabĺk
jablková šťava
slabá 1 PL
dijonska omáčka
1 ČL (alebo vínny)
jablčný ocot
2 PL
olivový olej
2 PL
maslo
(mletá, podľa chuti)
škorica
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Chlieb nakrájam na malé kocky.
  2. Maslo a 1 PL medu roztopím v malom kastróle a zaprášim škoricou.
  3. V tejto zmesi obalím/premiešam kocky chleba a dám piecť do rúry vyhriatej na 180 °C, cca 3 -5 minút, do zlatista voňava. Dajte si na to pozor, mne prvý plech vyhorel.
  4. Medzitým si umyjem ružičkový kel, očistím ho - vrchné lístky a hrubú časť dávam preč.
  5. Takto pripravený ho nakrájam na tenké prúžky.
  6. Trochu piplačka, iba trochu.
  7. Pokrájaný kel zalejem marinádou pripravenou zo zvyšku medu, dijonskej horčice, olivového oleja, jablčného octu a čerstvej jablkovej šťavy.
  8. Pridám jablká pokrájané na kocky, rozdrobím nivu.
  9. Podávam s medovo - škoricovými krutónmi, ktoré ešte poprášim škoricou.
Tých, čo majú radi na jazyku pikantno - sladko - kyslé záležitosti, chuť medu, dijonskej a škorice, táto kombinácia strhne a uchváti. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár