Rustikálny koláč s ríbezlami, makom a kokosom

Pridal: Andrea Mackova, 24.6.2015
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Upečený v kokosovej kruste, zvnútra vláčny a kyselkavý po ríbezliach, chrumkavý nemletým makom v ceste. Taký, že furt, keď idete okolo, musíte si kúsok odkrojiť. Pomenila som ingrediencie v mojom starom, tzv. hrnčekovom recepte "Ovocný koláč na celé leto". Toto je výsledok.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Andrea Mackova, 24.6.2015
SUROVINY
4 ks (domáce)vajce
200 mlhnedý cukor
1 PLvanilkový cukor
štipka soli
200 mlolej
150 mlvlažná voda
400 ml (hladká)pšeničná múka
100 ml (dladká celozrnná)špaldová múka
100 mlmak
1 PLsóda bikarbóna
(kúsok)maslo
(strúhaný na vysypanie formy)kokos
miska (čerstvé alebo mrazené)ríbezle
- Oddelím žĺtka bielka.
- Z bielkov a štipky soli ušľahám tuhý sneh.
- Žĺtky s cukrom vymiešam do svetlej peny, následne tam pridávam olej a vodu. Za stáleho miešania, postupne.
- Zvyšné suché prísady zmiešam spolu a starostlivo vmiešam do tekutej zmesi.
- Na záver už len vareškou opatrne po častiach zľahčím ušľahaným snehom z bielkov.
- Formu na pečenie vytriem tukom, vysypem kokosom. Vylejem hotové cesto.
- V strede ešte vysypem zo dve hrsti strúhaného kokosu, aby vytvorili "perinku" pre ríbezle.
- Červené ríbezle opláchnuté/umyté rozmiestnim lyžicou po povrchu.
- Vložím do rozohriatej rúry na 180°C, kde pečiem cca 30 - 40 minút. Kontrolujem špajdlou, zrakom, ňuchom.
KOMENTÁRE K RECEPTU