Rustikálny koláč s ríbezlami, makom a kokosom

Recept Rustikálny koláč s ríbezlami, makom a kokosom

Pridal: Andrea Mackova, 24.6.2015

Kategorie: Torty, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Upečený v kokosovej kruste, zvnútra vláčny a kyselkavý po ríbezliach, chrumkavý nemletým makom v ceste. Taký, že furt, keď idete okolo, musíte si kúsok odkrojiť. Pomenila som ingrediencie v mojom starom, tzv. hrnčekovom recepte "Ovocný koláč na celé leto". Toto je výsledok.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Andrea Mackova, 24.6.2015

Kategorie: Torty, Dezerty

SUROVINY

4 ks (domáce)vajce
200 mlhnedý cukor
1 PLvanilkový cukor
štipka soli
200 mlolej
150 mlvlažná voda
400 ml (hladká)pšeničná múka
100 ml (dladká celozrnná)špaldová múka
100 mlmak
1 PLsóda bikarbóna
(kúsok)maslo
(strúhaný na vysypanie formy)kokos
miska (čerstvé alebo mrazené)ríbezle

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Oddelím žĺtka bielka.
  2. Z bielkov a štipky soli ušľahám tuhý sneh.
  3. Žĺtky s cukrom vymiešam do svetlej peny, následne tam pridávam olej a vodu. Za stáleho miešania, postupne.
  4. Zvyšné suché prísady zmiešam spolu a starostlivo vmiešam do tekutej zmesi.
  5. Na záver už len vareškou opatrne po častiach zľahčím ušľahaným snehom z bielkov.
  6. Formu na pečenie vytriem tukom, vysypem kokosom. Vylejem hotové cesto.
  7. V strede ešte vysypem zo dve hrsti strúhaného kokosu, aby vytvorili "perinku" pre ríbezle.
  8. Červené ríbezle opláchnuté/umyté rozmiestnim lyžicou po povrchu.
  9. Vložím do rozohriatej rúry na 180°C, kde pečiem cca 30 - 40 minút. Kontrolujem špajdlou, zrakom, ňuchom.
Každému pečie rúra inak, pečte podobne ako bábovku. Tortovnicu som použila tú väčšiu od klasickej. Prevonia vám víkendovú domácnosť, navodí pocit sviatočnosti. Kým je teplý, výborne chutí s vanilkovou zmrzlinou. Napíšte mi, ak ho vyskúšate!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť