Rustikálny koláč s ríbezlami, makom a kokosom

Rustikálny koláč s ríbezlami, makom a kokosom

By 24. júna 2015

Upečený v kokosovej kruste, zvnútra vláčny a kyselkavý po ríbezliach, chrumkavý nemletým makom v ceste. Taký, že furt, keď idete okolo, musíte si kúsok odkrojiť. Pomenila som ingrediencie v mojom starom, tzv. hrnčekovom recepte "Ovocný koláč na celé leto". Toto je výsledok.

 

 

 

Ingredients

Instructions

  1. Oddelím žĺtka bielka.
  2. Z bielkov a štipky soli ušľahám tuhý sneh.
  3. Žĺtky s cukrom vymiešam do svetlej peny, následne tam pridávam olej a vodu. Za stáleho miešania, postupne.
  4. Zvyšné suché prísady zmiešam spolu a starostlivo vmiešam do tekutej zmesi.
  5. Na záver už len vareškou opatrne po častiach zľahčím ušľahaným snehom z bielkov.
  6. Formu na pečenie vytriem tukom, vysypem kokosom. Vylejem hotové cesto.
  7. V strede ešte vysypem zo dve hrsti strúhaného kokosu, aby vytvorili "perinku" pre ríbezle.
  8. Červené ríbezle opláchnuté/umyté rozmiestnim lyžicou po povrchu.
  9. Vložím do rozohriatej rúry na 180°C, kde pečiem cca 30 - 40 minút. Kontrolujem špajdlou, zrakom, ňuchom.

Každému pečie rúra inak, pečte podobne ako bábovku. Tortovnicu som použila tú väčšiu od klasickej. Prevonia vám víkendovú domácnosť, navodí pocit sviatočnosti. Kým je teplý, výborne chutí s vanilkovou zmrzlinou. Napíšte mi, ak ho vyskúšate!

Rustikálny koláč s ríbezlami, makom a kokosom 1

Print

Blog Na háji je miestom, kde zdieľam svoje nadšenie pre dobré jedlo, fotografiu, nevšednosť všedných okamihov. Dobré jedlo, to sú pre nás dary zeme, plody dopestované v záhradke, na poli, na strome, na farme. Tu niekde za rohom. S láskou a úctou k prírode a jej zákonitostiam. Rada trávim voľný čas fotografovaním, blogovaním, pinterestovaním, starostlivosťou o vlastnú záhradku, hostením našich početných návštev.

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *