Medovo-rozmarínový chlebíček s gréckym jogurtom

Pridal: Martina Schmidtova, 4.6.2015
Kategorie: Pečivo
Nahraj fotku a pochváľ sa
Pred nami je ďalší predĺžený víkend. Ja som si už ten minulý nadbehla a pripravila pre vás recept, ktorý je hotový raz dva a ak ho upečiete vo štvrtok večer, vydrží aj do nedele ako čerstvý :). Ale pochybujem, že ak ho ochutnáte, vážne vám nejaký zostane až do nedele. Je naozaj vynikajúci, chuťovo neprekonatelný. Spojenie tých ingrediencií je skvelý - rozmarín, grécky jogurt, med a olivový olej - jednoducho fantázia. Bude to u vás rozvoniavať ako v grécku, alebo niekde na juhu pri mori. Naozaj skvelý sposob ako sa naladiť na letný čas ktorý sa, dúfajme približuje stále viac a viac. Priznám sa, že z počiatku som bola skeptická kvôli rozmarínu. Používam ho len v slaných jedlách, na pečené mäso, focacciu a pod. Ale do sladkého som ho ešte nepoužila, ale smelo do toho. Jeho aróma sa skvelo hodí aj tam. A keby deti tušili pred ochutnaním, že tam je, asi by to do úst nedali :). Človek má proste predsudky a nedoveruje tomu, čo nemá odskúšané. Ja občas rada zaexperimentujem. Na balkóne pestujem už roky nádherný mini rozmarínový stromček. A teraz dokonca kvitne. Má nádherné malé biele kvietky. Používam ho občas aj v zime a je proste skvelý, a hlavne som rada, že sa mu u nás darí.
Pridal: Martina Schmidtova, 4.6.2015
Kategorie: Pečivo
SUROVINY
Na chlebík:
Na polevu:
- Trúbu si predhrejte na 180°C.
- Formu na koláč, alebo chlebík, ja som použila formu z KitchenAid - bola perfektná, si vymažte olejom a vysypte múkou.
- V mixéry si rozmixujte olej, jogurt a vajíčka.
- Zmes šlahajte, kým sa všetko pekne spojí v jednoliatu hmotu.
- Šľahajte na mixéry (stupeň 4 u Kitchenaid) asi 2 min., kým sa všetko krásne nespojí do hladkej krémovej konzistencie.
- Pred vytiahnutím sa zapichnutou špajdlou presvedčte, či je chlebík upečený.
- Keď je chlebík vychladnutý, polejte ho pripravenou polevou. Pripravíte ju tak, že v mixéri vymiešate med s jogurtom a cukrom. Mne sa podarilo upiecť tak, že koláčik na vrchu praskol, a tak sa poleva krásne vsiakla a dostala aj do stredu. Ale ak sa vám to nepodarí, tak si spravte špajdlou dierky na povrchu a tak zalejte polevou, ktorá sa potom dobre vsiakne a ochutí celý chlebíček. Hustotu možete regulovať pridaním cukru - bude poleva hustejšia a pridaním medu redšia.