Fotorecept| Špaldové bosniaky s kvasom

Fotorecept| Špaldové bosniaky s kvasom

Pridal: Andrea Mackova, 13.6.2015

Kategorie: Pečivo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Milujem víkendové rána. Všetci spia mňa najmenší drobec obvykle zobudí pred šiestou, čo mi vôbec neprekáža. Pustím práčku, spravím si kávu, požehlím, alebo si sadnem k PC a v kľude surfujem. Zvykla som si v piatok okolo obed zarobiť chlebové cesto s kvasom a ráno je už nabudené a teší sa, čo z neho upečiem. Dnes to boli raňajkové bosniaky, zamiesenie cesta trvá asi tak 5 minút, ich vypracovanie asi 10 minút. Potom už sa len pečú. To je menej času ako do obchodu a späť. Špalda vám výborne vytrávi, obsahuje veľa vlákniny, okrem toho skvele chutí. A rodina to ocení ☺.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Andrea Mackova, 13.6.2015

Kategorie: Pečivo

SUROVINY

500 mlšpaldová celozrnná múka
400 ml (biela, chlebová)T650
200 ml pšeničné klíčky
60 g (do cesta)tekvicové jadrá
20 g (na posyp)tekvicové jadrá
1 PLsoľ
4 PLkvas

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Z uvedených ingrediencii spracujeme cesto.
  2. Cesto nakrájame na väčšie kusy (podľa toho, aké veľké ich chcete),
  3. Vytvarujeme bochníky.
  4. Pečieme asi 15 minút na 210 °C a 20 min. na 170°C.
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť