Fotorecept | Glóbus šalát s pikantnými kuracími kúskami

Fotorecept | Glóbus šalát s pikantnými kuracími kúskami

Pridal: Andrea Mackova, 18.6.2015

Kategorie: Mäso, Šaláty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

Kuracie prsia:

kuracie prsia
2 ČLsoľ
2 PLolivový olej
1 ČL (sladká, údená)paprika
1/2 ČL (mletý)zázvor
2 ksvajce
1 ksžĺtok
štipka chilli

Strúhanka:

2 grahamové rožky strúhanka
3 PLparmezán
štipka chilli
čerstvápetržlenová vňať

Šalát:

1 hlávka ľadový šalát
3 veľképaradajky
1 ksuhorka
1 ksavokádo
(so sušenými plátkovým cesnakom a semienkami chilli papričiek - dajte vlastné obľúbené šalátové korenie)pikantné šalátové korenie
bylinkový soľ
2 - 3 PL (lejem ho od oka, netrochárim s ním)olivový olej
čerstvá pažítka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Kuracie kúsky
  1. Kuracie prsia umyjem, pokrájam na nepravidelné kúsky veľkosti cca 7x2 cm, hrubé necelý centimeter.
  2. Osolím ich a naložím do olivového oleja s koreninami a nechám odležať 2 hodiny v chladničke v uzavretej nádobe.
  3. V inej nádobe rozmiešam vajíčka a pred obaľovaním v strúhanke kuracie kúsky prelejem vajíčkami a nechám chvíľu odležať.
  4. Dva suché grahamové rožky v mixéri postrúham na strúhanku - pokiaľ nemám rožky suché, najskôr ich presuším do tvrda v mierne teplej rúre.
  5. Parmezán nastrúham, zmiešam s čerstvou grahamovou strúhankou a pridám nadrobno posekanú petržlenovú vňať.
  6. V tejto zmesi obaľujem kuracie kúsky a ukladám ich na plech vyložený papierom na pečenie.
  7. Rúru predherejem 10-15 minút na 200°C.
  8. Kuracie kúsky pečiem vo vyhriatej rúre približne 30 minút, do zlatista a chrumkava.
Šalát
  1. Zeleninu na šalát umyjem a nasekám - postupujte ako ste zvyknutí.
  2. Na uhorku som použila nové strúhadlo, ktoré slúži aj na ručné vykrajovanie špagiet z cukiny.
  3. Obsluha je nenáročná, som s týmto malým zázrakom spokojná a neviem sa dočkať prvých cukín z našej záhrady (odkaz pre Igora Viznera: Cukiny, ktoré si mi poslal úspešne vyklíčili a už sú zakorené v zemi a tešia sa z daždivého počasia, semienka som rozdala na všetky strany a tak sa dúfam, že sa chutné Zuchinni Nicoise, tešiace sa obľube vo Francúzku spokojne rozmnožia aj na Slovensku).
  4. Šalát premiešam s olejom, citrónovou šťavou, koreninami, osolím podľa chuti.
  5. Servírujem s kuracími kúskami, chutia teplé aj vychladnuté, podávané v kuse aj nakrájané na tenké plátky.
  6. Vrch posypem nasucho opečenými sezamovými semienkami.
Tento šalát nie je identický, ale pripravila som ho podľa mojich spomienok na zákazníkmi vyhľadávaný šalát s rovnakým názvom, podávaný v zámockej reštaurácii Palatín v Bytči dobrých pätnásť rokov späť v čase.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť