Fotorecept | Cuketové placky

Fotorecept | Cuketové placky

Pridal: Martina Schmidtova, 30.6.2015

Kategorie: Prílohy, 15 minútovky, Chuťovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Asi to všetci poznáte, všetko si krásne naplánujete, pripravíte a zorganizuje a nakoniec je všetko inak. Plány sú v háji. A neostáva iné, ako rýchlo zaimprovizovať, prehodnotiť a jednoducho sa s tým v kľude vyrovnať. Ten kľud je veľmi dôležitý. Lebo keď už sa niečo pokazí, tak je to pokazené a nemá cenu s tým bojovať, nadávať. Ja som si pekne naplánovala víkend, trhy, potom Apetit piknik - nové inšpirácie, kopa jedla, dobrá nálada a nakoniec nič nebolo. Stihla som síce ranný trh, čo mi isto pomohlo sa so situáciou vyrovnať lepšie ale predsa len.. Jednoducho keď máte choré dieťa nikam sa nejde. Ale všetko zlé je na niečo dobré, takže môžete variť a vypekať a stráviť deň v kuchyni, popri tom ešte stihnete prať a zabávať malého pacienta :). Samozrejme za pomoci manžela ( a to myslím vážne). Potom čo som sa zmierila s tým, že na piknik nejdeme a nikto nám nenavarí, som sa musela pustila do varenia. A rozhodnutie padlo na cuketu. Milujem v lete túto zeleninu, na všetky možné spôsoby. Ale asi najviac ako placky. S novými zemiakmi je to lahoda. A ochutené kyslou smotanou - delikatesa :).

FOTKA OD VÁS

Pridal: Martina Schmidtova, 30.6.2015

Kategorie: Prílohy, 15 minútovky, Chuťovky

SUROVINY

2 ks (stredne veľké, umyté)cuketa
6 PL (ale skôr podľa potreby)kukuričná múka
3 ksvajce
soľ
4 strúčiky cesnak
čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cuketu som nastrúhala vo foodprocessore. Možem povedať, že v tomto veľkom je to rýchlo :) Nastaviť si viete aj hrúbku strúhania. Strúhala som na väčšie prúžky, rada cítim cuketu pod zubami. Ale ak máte malé deti, ktoré nemusia zelené, tak ju ošúpajte a nastrúhajte na jemno - v plackách nebude vidieť a detičky si pochutnajú.
  2. Presuňte nastrúhanú cuketu do misy, pridajte soľ. Cuketa pustí štavu a aj preto je ťažké predpovedať, koľko presne múky budete potrebovať, riaďte sa skôr intuíciou.
  3. Potom pridajte ostané ingrediencie ako soľ, korenie, pretlačený cesnak.
  4. Pečte na tuku (ja mám rada olivový olej, alebo ramu coolinese ) do zlatista.
  5. Dajte na papierovú servítku odkvapkať.
Ako prílohu sme mali už spomínané nové zemiaky. Najlepšie sú nakrájané na mesiačiky, uvarené v šupke a potom sa do nich pridá maslo. Ja dávam veľa masla. Ako čerešnička na torte bola rýchla "majonéza" (a zdravá), kyslá smotana (jeden kelímok), s jedným nastrúhaným strúčikom cesnaku a s troma lyžičkami citrónovej šťavy. Prajem dobrú chuť :)   
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť