Čerešňový koláč zo špaldovej múky

Čerešňový koláč zo špaldovej múky

By 14. júna 2015

Hneď v úvode sa ospravedlňujem za kvalitu foto, je z mobilu, nakoľko môj foťák začal štrajkovať. Poputuje do opravy, po toľkých rokoch má už aj nárok. Včera nám otec priniesol čerešne z jeho záhrady. S Matejkom sme ich poctivo jedli, i tak ich bola stále plná misa a tak som vyšpekulovala jednoduchý koláčik na spôsob zdravej bublaniny, nech sa páči:

 

 

Ingredients

Instructions

  1. Vajíčka s cukrom vyšľahám do peny, pridám mlieko s vopred namočenými ovsennými vločkami a olej.
  2. Na záver zľahka vmiešam múku s kypriacim práškom.
  3. Vylejem na plech vyložený papierom na pečenie.
  4. Poukladám čerešňe a na vrch natriem do tuha ušľahaný sneh z bielkov.
  5. Pečiem v predhriatej rúre na 170°C 20 - 30 minút.

Pocukrovala som len na účely foto.

Čerešňový koláč zo špaldovej múky

Print

Blog Na háji je miestom, kde zdieľam svoje nadšenie pre dobré jedlo, fotografiu, nevšednosť všedných okamihov. Dobré jedlo, to sú pre nás dary zeme, plody dopestované v záhradke, na poli, na strome, na farme. Tu niekde za rohom. S láskou a úctou k prírode a jej zákonitostiam. Rada trávim voľný čas fotografovaním, blogovaním, pinterestovaním, starostlivosťou o vlastnú záhradku, hostením našich početných návštev.

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *