Čerešňový koláč zo špaldovej múky

Recept Čerešňový koláč zo špaldovej múky

Pridal: Andrea Mackova, 14.6.2015

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Hneď v úvode sa ospravedlňujem za kvalitu foto, je z mobilu, nakoľko môj foťák začal štrajkovať. Poputuje do opravy, po toľkých rokoch má už aj nárok. Včera nám otec priniesol čerešne z jeho záhrady. S Matejkom sme ich poctivo jedli, i tak ich bola stále plná misa a tak som vyšpekulovala jednoduchý koláčik na spôsob zdravej bublaniny, nech sa páči:

FOTKA OD VÁS

Pridal: Andrea Mackova, 14.6.2015

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

3 ks vajce
4 PLtrstinový cukor
3 dclmlieko
1 dclrastlinný olej
2-3 PLovsené vločky
300 g špaldová múka
1 balenie prášok do pečiva
1/2 kg (odkôstkované)čerešne
5 ks (na vrch)bielka
3 PL (na vrch)trstinový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vajíčka s cukrom vyšľahám do peny, pridám mlieko s vopred namočenými ovsennými vločkami a olej.
  2. Na záver zľahka vmiešam múku s kypriacim práškom.
  3. Vylejem na plech vyložený papierom na pečenie.
  4. Poukladám čerešňe a na vrch natriem do tuha ušľahaný sneh z bielkov.
  5. Pečiem v predhriatej rúre na 170°C 20 - 30 minút.
Pocukrovala som len na účely foto.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť