Čerešňový koláč zo špaldovej múky

Pridal: Andrea Mackova, 14.6.2015
Kategorie: Dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Hneď v úvode sa ospravedlňujem za kvalitu foto, je z mobilu, nakoľko môj foťák začal štrajkovať. Poputuje do opravy, po toľkých rokoch má už aj nárok. Včera nám otec priniesol čerešne z jeho záhrady. S Matejkom sme ich poctivo jedli, i tak ich bola stále plná misa a tak som vyšpekulovala jednoduchý koláčik na spôsob zdravej bublaniny, nech sa páči:
FOTKA OD VÁS
Pridal: Andrea Mackova, 14.6.2015
Kategorie: Dezerty
SUROVINY
3 ks vajce
4 PLtrstinový cukor
3 dclmlieko
1 dclrastlinný olej
2-3 PLovsené vločky
300 g špaldová múka
1 balenie prášok do pečiva
1/2 kg (odkôstkované)čerešne
5 ks (na vrch)bielka
3 PL (na vrch)trstinový cukor
- Vajíčka s cukrom vyšľahám do peny, pridám mlieko s vopred namočenými ovsennými vločkami a olej.
- Na záver zľahka vmiešam múku s kypriacim práškom.
- Vylejem na plech vyložený papierom na pečenie.
- Poukladám čerešňe a na vrch natriem do tuha ušľahaný sneh z bielkov.
- Pečiem v predhriatej rúre na 170°C 20 - 30 minút.
KOMENTÁRE K RECEPTU