Čerešňový džem

Recept Čerešňový džem

Pridal: Ywett, 20.6.2015

Kategorie: Džemy a marmelády, Zavaraniny

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Teraz v lete je najvhodnejší čas, aby sme si pripravili takéto dobroty na zimu. Veľmi rada džemy pripravujem a páči sa mi, že sú bez pridania rôznych konzervantov a chutia vždy ako od babky ♥ Pri príprave vonia celý dom, a predsa domáci je najlepší, tak s chuťou do toho! Kedže sa mi dobre osvedčil tento recept na marhuľový džem a už som podobne vyskúšala aj jahodový tak som rovnako pripravila aj čerešňový a kto chce, môže si množstvo cukru upraviť podľa svojej chuti a podľa toho, aké je sladké ovocie. Niekto dáva na 1kg odkôstkovaných čerešní 500-750g cukru, pre dlhšiu spotrebu, ja som dala 220g cukru a skoro všetky džemy držím v chladničke, takže zatiaľ sa mi nestalo, že by sa mi pokazili. A ak by niekto chcel, tak tu je recept aj na Ríbezľový džem.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Ywett, 20.6.2015

Kategorie: Džemy a marmelády, Zavaraniny

SUROVINY

1 kg (odkôstkované)čerešne
220 gkryštálový cukor
z 1 citróna citrónová šťava

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Čerešne umyjeme, odstopkujeme a odkôstkujeme.
  2. Polovicu som rozmixovala ponorným mixérom a druhú polovicu som nechala tak (aby boli v džeme kúsky ovocia).
  3. V hrnci so širším dnom, čerešne povaríme 7 minút a pridáme cukor.
  4. Z citróna vyžmýkame šťavu, vlejeme a povaríme ďalších 20-25 min.
  5. Ak chcete aby bol hustejší, tak varte dlhšie. Ja zvyknem vyskúšať na tanieriku hustotu džemu.
  6. Na malý schladený tanierik dám lyžičku džemu a ak po ochladení stuhne, je hotový.
  7. Uvarený a ešte horúci džem nalejeme do čistých umytých pohárov, uzatvorime a otočíme hore dnom a necháme 10minút stáť na viečku.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť