Teplý jarný šalát s amarantom

Pridal: Spinava kuchyna je s, 18.5.2015
Kategorie: Zeleninové šaláty, Šaláty
Nahraj fotku a pochváľ sa
Amarant, alebo láskavec, je bezlepková plodina považovaná za obilninu. Obsahuje nenasýtené mastné kyseliny, ktoré úspešne bojujú so zlým cholesterolom, minerálne látky ako vápnik, horčík, meď či zinok a množstvo vitamínov ako vitamín A, B, C, E či kyselinu listovú. Príprava amarantu je nenáročná - stačí ho uvariť v osolenej vode a môžete ho podávať ako prílohu, pripraviť z neho rizoto, sladké dezerty či kaše alebo si z neho môžete pripraviť chutný šalát podľa môjho receptu. Keďže sa mi nechcelo piecť pečivo a mali sme doma veľa jarnej zeleniny a mala som chuť na niečo nové, s drobnou príchuťou Ázie (možno?) tak som vymyslela tento teplý, jarný šalátik s mierne pikantnou príchuťou. Z uvedených surovín pripravíte jednu porciu. Suroviny sú na jednu porciu.
Pridal: Spinava kuchyna je s, 18.5.2015
Kategorie: Zeleninové šaláty, Šaláty
SUROVINY
- Amarant zalejeme vodou, privedieme k varu.
- Osolíme a varíme 20 minút. Scedíme.
- Špargľu nakrájame na menšie kúsky, vhodíme do vriacej vody a varíme, až kým nebude uvarená na skus (test vidličkou).
- Na panvicu dáme trocha oleja, rozpálime a vhodíme naň na plátky nakrájané šampiňóny.
- Asi po minúte pridáme na drobné kocky nakrájané tofu, ochutíme soľou, korením a chilli vločkami podľa chuti.
- Opekáme do zlatista.
- Napokon pridáme pretlačený cesnak a hneď odstavíme.
- K amarantu pridáme špargľu, huby s tofu, nakrájanú redkvičku, polníček a dochutíme soľou, ryžovým octom a olejom.
- Primiešame sezam a podávame ozdobené chilli a jarnou cibuľkou.