Amarant, alebo láskavec, je bezlepková plodina považovaná za obilninu. Obsahuje nenasýtené mastné kyseliny, ktoré úspešne bojujú so zlým cholesterolom, minerálne látky ako vápnik, horčík, meď či zinok a množstvo vitamínov ako vitamín A, B, C, E či kyselinu listovú. Príprava amarantu je nenáročná - stačí ho uvariť v osolenej vode a môžete ho podávať ako prílohu, pripraviť z neho rizoto, sladké dezerty či kaše alebo si z neho môžete pripraviť chutný šalát podľa môjho receptu. Keďže sa mi nechcelo piecť pečivo a mali sme doma veľa jarnej zeleniny a mala som chuť na niečo nové, s drobnou príchuťou Ázie (možno?) tak som vymyslela tento teplý, jarný šalátik s mierne pikantnou príchuťou. Z uvedených surovín pripravíte jednu porciu. Suroviny sú na jednu porciu.
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste
Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu