Parmigiana di melanzane

Pridal: Andrea Mackova, 28.5.2015
Kategorie: Pizza cesto, Cestá, Chuťovky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Vynikajúce papanie, voňavé po bazalke a rajčinách, nízkokalorické vďaka baklažánu, lahodné i diétne po mozzarelle, hutné po parmezáne. Neopísateľne sme si pochutili, ďakujem Silvika :) Recept uverejňujem v pôvodnom znení, v závere doplním svoje úpravy. Fakt bez otáľania vyskúšajte! Taliani ju jednoducho volajú PARMIGIANA Suroviny sú pre 3 osoby.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Andrea Mackova, 28.5.2015
Kategorie: Pizza cesto, Cestá, Chuťovky
SUROVINY
2 väčšie baklažán
300 g (ako na lasagne)pretlak
slnečnicový olej
čerstvábazalka
100 g (strúhaný)parmezán
150 gmozzarella
soľ
slnečnicový olej na vyprážanie
- Umyté baklažány a pokrájajte ho po dĺžke na plátky hrubé asi pol centimetra.
- Plátky dajte do sitka na cedenie cestovín a posypte hrubou soľou (nie jemnou!!!) a nechajte minimálne pol hodinu odstáť, aby z nich vyšla horčina. Niekto necháva baklažán nasolený aj celú noc.
- Popol hodine premyte baklažán, tak aby ste odstránili soľ a “vystískajte” zostávajúcu vodu.
- Potom vysmažte plátky na horúcom slnečnicovom oleji z oboch strán.
- Akonáhle budú plátky ružovkasté, dajte si ich na kuchynské papierové utierky, aby z nich vyšiel nadmerný olej.
- Do tej istej panvice, kde ste smažili baklažán, dáte taliansky “pretlak”.
- Pridajte soľ a varte až kým omáčka zhustne.
- Keď bude dovarená, pridajte čerstvú potrhnanú bazalku a zamiešajte.
- Medzitým si pripravte na kolieska nakrájanú mozzarellu a umytú bazalku. bDo misy, ktorá je vhodná na zapekanie do rúry si dajte na spodok rajčinovú omáčku.
- Na to pôjde vyprážaný baklažán, ktorý posypete parmezánom.
- Pokračujete s mozzarellou, prekryjete rajčinovou omáčkou a bazalkou.
- Pokračujete dokiaľ miniete suroviny. Posledná vrstva musi byť rajčinová omáčka, mozzarella a bazalka (vzdy ju trhajte, nekrájajte, aby dala jedlu vôňu) a hodne parmezánu.
- Poďmeho s pekáčom do rúry, ktorú si nastavíme na 150°C a pečieme cca 15-20 minút.
- Nechajte odstáť 5-10 minút a podávajte. V lete sa môže jesť aj za studena. Na povrchu by sa mala vytvoriť kôrka, tak ako u lasagne! Buon apetito! Niekto na “odľahčenie” nevysmáža baklažán, ale ho griluje.
KOMENTÁRE K RECEPTU