Hruškovo-jablečný štrúdl

Pridal: Bez krutosti, 18.5.2015
Kategorie: Dezerty
Nahraj fotku a pochváľ sa
Štrúdlu som ako malá nemala moc rada. Nechutili mi tie upečené jablká. Vlastne som nemala vôbec rada nič z tepelne upravenými jablkami (žemlovku by som nezjedla ani zanič). Chute sa však menia a ja som si dnes na štrúdli pochutnávala. Receptov je veľa - od tých klasických, po tie netypické až experimentálne. Moja maminka a babička do štrúdle vždy dávali strúhanku, nastrúhané jablká, cukor, škoricu a vlašské orechy. Ja som si recept upravila podľa svojich chutí a trochu ho pozmenila: kupujem hotové lístkové cesto, jablká nestrúham, ale krájam na kocky, nedávam strúhanku, ale pšeničné klíčky, necukrujem - buď sú jablká dosť sladké, alebo ich trošku osolím, aby vynikla ich sladká chuť. V poslednej dobe som si obľúbila ešte pridávanie marcipánu. Ten si kupujem, takže v štrúdli je aj cukor, ale niekedy sa tomu nedá odolať. A pretože marcipán chutí skvelo s hruškami, pridala som ich k jablkám.
Pridal: Bez krutosti, 18.5.2015
Kategorie: Dezerty
SUROVINY
- Na vyvaľkané cesto nasypeme pšeničné klíčky a marcipán, ktorý sme si nakrájali či nastrúhali.
- Nato pokladáme jablká a hrušku nakrájané na kocky alebo nastrúhané.
- Posypeme korením a opatrne zrolujeme, zahrnieme rohy.
- Pečieme na 180 stupňov asi 20-30 minút podľa rúry, dozlata.