Francúzske zemiaky

Recept Francúzske zemiaky

Pridal: klaura, 7.5.2015

Kategorie: Prílohy

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Viete o tom, že francúzi nepoznajú parížsky šalát ani francúzske zemiaky? Je to paradox, ale tieto jedlá sú naše slovenské nie síce rýdzo, ale je to tak :) Dlho som váhala, či tento recept sem dať, ale keď môj blog má byť kuchárskou knihou, či zbierkou mojich receptov pre blízkych i vzdialených ľudí, patrí sem.

FOTKA OD VÁS

Pridal: klaura, 7.5.2015

Kategorie: Prílohy

SUROVINY

cca 1,5 kgzemiaky
4 ks (uvarené na tvrdo)vajce
do tohto receptu je najlepšia slovenská točená saláma - najlacnejšia)saláma
1 ksšľahačková smotana
soľ
korenie
majorán

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zemiaky uvaríme v šupe, nie celkom do mäkka, necháme vychladnúť a ošúpeme.
  2. Nakrájame aj ostatné suroviny.
  3. Zapekaciu misu vymažeme maslom a vrstvíme na koliečka nakrájané zemiaky, nakrájané vajcia a klobásku.
  4. Zemiaky vždy osolíme, okoreníme a posypeme troškou majoránky.
  5. Vrstvíme, kým všetko neminieme.
  6. Končíme vrstvou zemiakov.
  7. Všetko nakoniec zalejeme smotanou a strčíme do rúry.
  8. Zapekáme na 180 stupňov asi 35 - 40 minút, kým vrch nechytí peknú farbu.
Podávame s kyslou uhorkou, alebo zeleninovým šalátom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť