Fotorecept| Kura dusené na ryži
Som veľkým fanúšikom varenia v jednom hrnci. Všetky tie chute, ktoré sa vedia vďaka tomu krásne spoznávať, prepojiť a prevoňať celé jedlo. Nenamáhala som sa tu s vážením surovín- všetko som dávala od oka a podľa toho, na čo sme mali aktuálne chuť. Navyše toto jednohrncové varenie má obrovskú výhodu- šetríte čas a nemusíte toľko riadu umývať...
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
(horné)kuracie stehná
(basmati)ryža
klobáska
jarná cibuľka
červená paprika
mrazený hrášok
soľ
korenie
kari korenie
olivový olej
- Z oboch strán som ho osolila, okorenila.
- Tento základ som nechala opekať na výpeku z mäsa cca 2 minúty.
- Jedlo som kontrolovala každé tri-štyri minúty a dávala som pozor, aby v hrnci bola stále tekutina na vstrebanie sa do ryže.
- Pred podávaním som jedlo nechala ešte odstáť desať minút.
KOMENTÁRE K RECEPTU