NajRecept.sk Mäso Fotorecept| Kura dusené na ryži
Fotorecept| Kura dusené na ryži
Fotorecept| Kura dusené na ryži
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Zuzka    ·   11.5.2015

Fotorecept| Kura dusené na ryži

Som veľkým fanúšikom varenia v jednom hrnci. Všetky tie chute, ktoré sa vedia vďaka tomu krásne spoznávať, prepojiť a prevoňať celé jedlo. Nenamáhala som sa tu s vážením surovín- všetko som dávala od oka a podľa toho, na čo sme mali aktuálne chuť. Navyše toto jednohrncové varenie má obrovskú výhodu- šetríte čas a nemusíte toľko riadu umývať...

Suroviny
(horné)
kuracie stehná
(basmati)
ryža
klobáska
jarná cibuľka
červená paprika
mrazený hrášok
soľ
korenie
kari korenie
olivový olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Vo väčšom hrnci som z oboch strán opiekla mäso (z každej strany 5 minút).
  2. Z oboch strán som ho osolila, okorenila.
  3. Mäso som vybrala z hrnca a prisypala som pokrájanú jarnú cibuľku, pokrájanú papriku a pokrájanú klobásku.
  4. Tento základ som nechala opekať na výpeku z mäsa cca 2 minúty.
  5. K tejto zmesi som pridala ryžu a karí korenie a všetko som spolu riadne premiešala a pridala som trochu soli.
  6. V rýchlovarnej konvici som si nechala zovrieť vodu a ryžu som zaliala tak, aby bola úplne ponorená+ cca 2 cm navyše.
  7. Vložila som k zmesi ryže aj kuracie mäso a nechala pod pokrievkou dusiť 15 minút.
  8. Jedlo som kontrolovala každé tri-štyri minúty a dávala som pozor, aby v hrnci bola stále tekutina na vstrebanie sa do ryže.
  9. Po desiatich minútach som pridala hrášok, všetko spolu riadne premiešala a ešte 5 minút nechala celé dusiť.
  10. Pred podávaním som jedlo nechala ešte odstáť desať minút.
A keďže aj mäso aj príloha sa robili spolu, nebolo k tomu nič viac pridávať. My sme "pokrm-jednohrncovník" hltali so zaváranými uhorkami.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár