Fotorecept| Kura dusené na ryži

Fotorecept| Kura dusené na ryži

Pridal: Zuzka, 11.5.2015

Kategorie: Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Som veľkým fanúšikom varenia v jednom hrnci. Všetky tie chute, ktoré sa vedia vďaka tomu krásne spoznávať, prepojiť a prevoňať celé jedlo. Nenamáhala som sa tu s vážením surovín- všetko som dávala od oka a podľa toho, na čo sme mali aktuálne chuť. Navyše toto jednohrncové varenie má obrovskú výhodu- šetríte čas a nemusíte toľko riadu umývať...

FOTKA OD VÁS

Pridal: Zuzka, 11.5.2015

Kategorie: Mäso

SUROVINY

(horné)kuracie stehná
(basmati)ryža
klobáska
jarná cibuľka
červená paprika
mrazený hrášok
soľ
korenie
kari korenie
olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vo väčšom hrnci som z oboch strán opiekla mäso (z každej strany 5 minút).
  2. Z oboch strán som ho osolila, okorenila.
  3. Mäso som vybrala z hrnca a prisypala som pokrájanú jarnú cibuľku, pokrájanú papriku a pokrájanú klobásku.
  4. Tento základ som nechala opekať na výpeku z mäsa cca 2 minúty.
  5. K tejto zmesi som pridala ryžu a karí korenie a všetko som spolu riadne premiešala a pridala som trochu soli.
  6. V rýchlovarnej konvici som si nechala zovrieť vodu a ryžu som zaliala tak, aby bola úplne ponorená+ cca 2 cm navyše.
  7. Vložila som k zmesi ryže aj kuracie mäso a nechala pod pokrievkou dusiť 15 minút.
  8. Jedlo som kontrolovala každé tri-štyri minúty a dávala som pozor, aby v hrnci bola stále tekutina na vstrebanie sa do ryže.
  9. Po desiatich minútach som pridala hrášok, všetko spolu riadne premiešala a ešte 5 minút nechala celé dusiť.
  10. Pred podávaním som jedlo nechala ešte odstáť desať minút.
A keďže aj mäso aj príloha sa robili spolu, nebolo k tomu nič viac pridávať. My sme "pokrm-jednohrncovník" hltali so zaváranými uhorkami.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť