Fotorecept | Dulce de leche cheesecake

Fotorecept | Dulce de leche cheesecake

Pridal: MadeWithLove, 6.5.2015

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tento cheesecake je hotová bomba! Úplne prekonal všetky, ktoré som doteraz upiekla. Je neskutočne lahodný, úžasný a vysoko návykový. Zbiehajú sa mi po ňom slinky aj teraz, keď naň pomyslím. Bolo to prekvapenie pre kolegov a iba sa po ňom zaprášilo. U mňa osobne najobľúbenejší a určite ho plánujem čo najskôr opäť pripraviť.

FOTKA OD VÁS

Pridal: MadeWithLove, 6.5.2015

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

Sušienkový základ:

185 g (ja som použila lotus)sušienky
1 a 1/2 PLcukor
85 g (roztopené)maslo
1/8 KLmletá škorica

Cheesecake:

910 g (philadelphia)krémový syr
150 gcukor
4 ksvajce
280 gskaramelizované salko
2 KLvanilkový extrakt
štipkasoľ

Poleva:

95 gdulce de leche
2 PLmlieko

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Rúru predhrejeme na 180 °C. Sušienkový základ:
  1. Sušienky rozdrvíme na drobno a pridáme cukor, škoricu a maslo. Poriadne premiešame a nasypeme do tortovej formy (23 cm).
  2. Utlačíme pomocou pohára alebo prstov do hladka a dáme piecť na  10 - 12 minút.
Cheesecake: 
  1. V miske si pomocou ručného mixéra vyšľaháme syr s cukrom do hladka.
  2. Po jednom pridáme vajíčka.
  3. Nakoniec vmiešame dulce de leche (skaramelizované salko), vanilkový extrakt a soľ. Všetko poriadne premiešame a nalejeme do formy.
  4. Dáme piecť na 55 minút.
  5. Cheesecake po vytiahnutí by mal byť po okrajoch úplne upečený a v strede sa bude ešte trošku triasť. Necháme vychladnúť.
Poleva:
  1. V hrnčeku si zohrejeme karamelové salko s mliekom a prelejeme cez vychladnutý cheesecake.
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť