Fotorecept| Citrónový koláč s polentou

Fotorecept| Citrónový koláč s polentou

Pridal: MadeWithLove, 20.5.2015

Kategorie: Torty, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Keď mám deň voľna vždy si rada privstanem a idem na Borough Market. Je to pre mňa raj na zemi a vždy tam rada strávim celé hodiny. Ovocie, zelenina, čaje, ryby, syry, oleje a vône, od ktorých sa idete zblázniť. Najradšej by som vyskúšala a kúpila úplne všetko. Tá atmosféra. Majitelia stánkov sa prekrykujú jeden cez druhého a hneď čo len zachytia váš pohľad, neuniknete im a musíte hneď vyskúšať ich tovar. Vždy odchádzam s taškou plnou pokladov a širokým úsmevom na tvári. Naposledy sa mi do tašky dostali tieto krásne voňajúce a veľké citróny. Úplne ma zhypnotizovali a ešte stále mám na nočnom stolíku dva, ktoré obdivujem. Premýšľam čo z nich urobím. Dnes som sa pustila do tohto citrónového koláča s polentou a musím povedať, že je to citrónová bomba! Neobsahuje žiadnu múku a ak chcete, môžete maslo nahradiť 150 ml olivovým olejom. Priznávam, mala som menšie obavy nakoľko som predtým už piekla bez múky a nedopadlo to moc dobre, ale dnes sa mi to konečne podarilo a som viac než len spokojná! Recept je od Nigelly Lawson.

FOTKA OD VÁS

Pridal: MadeWithLove, 20.5.2015

Kategorie: Torty, Dezerty

SUROVINY

200 g (nesolené, izbovej teploty)maslo
200 gkrupicový cukor
200 gmandlová múka
100 gpolenta
1 1/2 ČLprášok do pečiva
3 ks (veľkosť L)vajce
z 2 citrónovcitrónová kôra

Na sirup:

z 2 citrónovcitrónová šťava
125 gpráškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Rúru si predhrejeme na 180 °C.
  2. Tortovú formu (23 cm) si namastíme maslom.
  3. V miske si vyšľaháme maslo s cukrom.
  4. V druhej miske si premiešame mandľovú múku, polent a prášok do pečiva.
  5. Striedavo pridáme s vajíčkami do maslovo cukrovej zmesi.
  6. Všetko dobre premiešame a pridáme kôru z citrónov.
  7. Opäť dobre premiešame a dáme do formy. Pečieme 40 min.
  8. Po vytiahnutí z rúry urobíme niekoľko vpichov špáratkom a prelejeme sirupom.
  9. Necháme vychladnúť. Sirup si pripravíme tak, že si dáme do malinkého hrnca šťavu a cukor.
  10. Zohrejeme a premiešavame tak, aby sa nám cukor úplne rozpustil.
     
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť