Fotorecept| Boeuf Bourguignon

Fotorecept| Boeuf Bourguignon

Pridal: MadeWithLove, 17.5.2015

Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Boeuf Bourguignon som urobila už niekoľko krát a nadišiel čas, aby som sa s vami oň podelila. U nás je to veľmi obľúbená klasika, na ktorú proste nedáme dopustiť. O tom, aké je toto jedlo úžasné, komfortné a rozprávkovo chutné by som dokázala básniť celé hodiny. Veď si to len predstavte počas upršaného chladného dňa keby sa vám nechce vyliezť z postele. Všetko, čo urobíte je, že si mäsko osmažíte a všetko hodíte do hrnca, šup ho do rúry a zabudneme na to aspoň 2 hodiny. A keď sa k hrncu napokon vrátite, bude tam na vás čakať neskutočne dobré, chutné rozpadávajúce sa mäsko. A ako vonia :) Dúfam, že som vás predvedčila a zajtra na obed máte Beef Bourginon. Recept je od Julie Child.

FOTKA OD VÁS

Pridal: MadeWithLove, 17.5.2015

Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso

SUROVINY

170 gprerastená slanina
1,4 kg (nakrájané na 2 cm kúsky)hovädie zadné
1 ks (nakrájaná)mrkva
1 ks (nakrájaná)cibuľa
soľ
čierne korenie
1 PLmúka
750 ml (Beaujolais, Burgundské alebo Chianti)červené víno
500 ml hovädzí vývar
1 PLrajčinový pretlak
2 strúčiky cesnak
1/2 ČLtymián
(rozdrvený)bobkový list
18-24 ks (malé, alebo cibuľky)šalotky
450 g (čerstvé)šampiňóny

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Rúru si predhrejeme na 230 °C. Na panvici si vysmažíme slaninu. Odložíme na bok.
  2. V tej istej panvici si orestujeme mäso do hneda.
  3. Mäso aj slaninu dáme do jedného hrnca a pridáme múku.
  4. Hrncom trošku potraseme, aby sa nám múka premiešala s mäsom.
  5. Hrniec dáme do vyhriatej rúry na 4 minúty. Vytiahneme z rúry a potrasieme a opäť vložíme do rúry na ďalšie 4 minúty.
  6. Napokon hrniec vytiahneme z rúry. Rúru znížime na 160 °C.
  7. V panvici si orestujeme zeleninu.
  8. Zeleninu neustále premiešavame a napokon pridáme do hrnca s mäsom.
  9. Pridáme soľ, korenie, víno, vývar, cesnak (ten si nakrájame na drobno) tymián, bobkový list a rajčinový pretlak.
  10. V hrnci musí byť dostatok vína a vývaru aby bolo mäso zaliate.
  11. Hrniec dáme do rúry.
  12. Teplotu si regulujeme tak, aby nám mäso iba jemne bublalo.
  13. Varíme 2 1/2 hodiny až 3.
  14. Po každej pol hodine mäso premiešame a ochutnáme. Mäso musí byť krásne mäkkučké.
  15. Zatiaľ čo sa nám mäso pečie, tak si pripravíme hríby (nakrájame si na menšie kúsky) a cibuľku.
  16. Tie si jemne orestujeme na masle až pokiaľ budú hotové. Odložíme bokom.
  17. Keď je mäso hotové, tak ho ešte dochutíme (ak je treba) a pridáme hríby s cibuľkou.
  18. Premiešame a môžme papať. Môžete papať len s chlebom alebo so zemiakovou kašou.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť