Cviklový cheesecake s kozím syrom a údenym lososom

Recept Cviklový cheesecake s kozím syrom a údenym lososom

Pridal: adkas-tastyfood, 18.5.2015

Kategorie: Chuťovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Na každé sviatky pripravujem tradičné jedlá, ktoré sú pre náš región typické. Vždy sa však snažím vyskúšať aj niečo nové. Tak je to aj s týmto cviklovým cheesecakom. Cviklu milujem v každej podobe. Lososa tiež, takže nebolo čo riešiť, iba vyskúšať. Zvláštna kombinácia cvikly s pomarančovou chuťou má trochu zneistila a trochu som sa obávala, či to bude fungovať. Musím povedať, že fungovalo. Jedno, čo by som mohla doporučiť, tak urobiť menšie porcie. Tento cviklový cheesecake je dosť sýty, zaujímavým ozvláštnením nášho veľkonočného menu Rozpis je na 5 kusov (priemer obrúče 7,5 cm, výška 4.5 cm)

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 18.5.2015

Kategorie: Chuťovky

SUROVINY

125 g (alebo iného krémového syra)Philadelphie
60 g (čerstvý)kozí syr
5 PL (krémová, u mňa creme fraiche)kyslá smotana
1 PL (7 g)prášková želatína
2 PLpomarančová šťava
1 PLcitrónová šťava
1 ČL (nastrúhaná)pomarančová kôra
3 PL (nadrobno posekaný)kôpor
125 g (uvaríme, rozmixujeme na pyré)cvikla
(chlieb musí byť takej hustejšej konzistencie)tmavý ražný chlieb
soľ
biele mleté korenie
100 gúdený losos
(alebo kôpor na ozdobu)pažítka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cviklu uvaríme do mäkka. Očistíme, postrúhame na strúhadle na zemiaky alebo rozmixujeme ponorným mixérom, aby sme dostali jemné pyré.
  2. Z chleba vykrojíme pomocou potravinárske obrúče podložky pod cheesecake.
  3. Položíme na tácku na papier na pečenie. Odložíme bokom.
  4. Želatínu zalejeme 3 PL vody a necháme napučať.
  5. V miske rozmiešame na najnižších obrátkach krémový syr a kozí syr.
  6. Pridáme kyslú smotanu, pomarančovú a citrónovú šťavu, pomarančovú kôru a kôpor. Opäť premiešame.
  7. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
  8. Napučanú želatínu zahrejeme (nesmie vrieť!) a miešame, kým sa rozpustí.
  9. Z cviklového pyré odoberieme 2 PL a rozmiešame v rozpustenej želatíne.
  10. Pridáme zbytok cviklového pyré a dobre vymiešame.
  11. Cviklové pyré s rozmiešanou želatínou pridáme k syrovej zmesi a poriadne rozmiešame, aby sa želatína rovnomerne rozmiešala do celej zmesi.
  12. Pripravené obrúče naplníme až po vrch touto cviklovo-syrovou zmesou a odložíme do chladničky na 3-4 hodiny stuhnúť.
  13. Pred podávaním ostrým nožom oddelíme od obrúče a preložíme cviklový cheesecake na tanier.
  14. Ozdobíme kúskami údeného lososa a pažítkou, príp. kôprom.
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť