NajRecept.sk Chuťovky Cviklový cheesecake s kozím syrom a údenym lososom
Cviklový cheesecake s kozím syrom a údenym lososom
Recept Cviklový cheesecake s kozím syrom a údenym lososom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
adkas-tastyfood    ·   18.5.2015

Cviklový cheesecake s kozím syrom a údenym lososom

Na každé sviatky pripravujem tradičné jedlá, ktoré sú pre náš región typické. Vždy sa však snažím vyskúšať aj niečo nové. Tak je to aj s týmto cviklovým cheesecakom. Cviklu milujem v každej podobe. Lososa tiež, takže nebolo čo riešiť, iba vyskúšať. Zvláštna kombinácia cvikly s pomarančovou chuťou má trochu zneistila a trochu som sa obávala, či to bude fungovať. Musím povedať, že fungovalo. Jedno, čo by som mohla doporučiť, tak urobiť menšie porcie. Tento cviklový cheesecake je dosť sýty, zaujímavým ozvláštnením nášho veľkonočného menu Rozpis je na 5 kusov (priemer obrúče 7,5 cm, výška 4.5 cm)

Suroviny
125 g (alebo iného krémového syra)
Philadelphie
60 g (čerstvý)
kozí syr
5 PL (krémová, u mňa creme fraiche)
kyslá smotana
1 PL (7 g)
prášková želatína
2 PL
pomarančová šťava
1 PL
citrónová šťava
1 ČL (nastrúhaná)
pomarančová kôra
3 PL (nadrobno posekaný)
kôpor
125 g (uvaríme, rozmixujeme na pyré)
cvikla
(chlieb musí byť takej hustejšej konzistencie)
tmavý ražný chlieb
soľ
biele mleté korenie
100 g
údený losos
(alebo kôpor na ozdobu)
pažítka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Cviklu uvaríme do mäkka. Očistíme, postrúhame na strúhadle na zemiaky alebo rozmixujeme ponorným mixérom, aby sme dostali jemné pyré.
  2. Z chleba vykrojíme pomocou potravinárske obrúče podložky pod cheesecake.
  3. Položíme na tácku na papier na pečenie. Odložíme bokom.
  4. Želatínu zalejeme 3 PL vody a necháme napučať.
  5. V miske rozmiešame na najnižších obrátkach krémový syr a kozí syr.
  6. Pridáme kyslú smotanu, pomarančovú a citrónovú šťavu, pomarančovú kôru a kôpor. Opäť premiešame.
  7. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
  8. Napučanú želatínu zahrejeme (nesmie vrieť!) a miešame, kým sa rozpustí.
  9. Z cviklového pyré odoberieme 2 PL a rozmiešame v rozpustenej želatíne.
  10. Pridáme zbytok cviklového pyré a dobre vymiešame.
  11. Cviklové pyré s rozmiešanou želatínou pridáme k syrovej zmesi a poriadne rozmiešame, aby sa želatína rovnomerne rozmiešala do celej zmesi.
  12. Pripravené obrúče naplníme až po vrch touto cviklovo-syrovou zmesou a odložíme do chladničky na 3-4 hodiny stuhnúť.
  13. Pred podávaním ostrým nožom oddelíme od obrúče a preložíme cviklový cheesecake na tanier.
  14. Ozdobíme kúskami údeného lososa a pažítkou, príp. kôprom.
 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár