Cestoviny chitarra s omáčkou s bottarga di muggine a parmezánom

Pridal: Andrea Mackova, 15.5.2015
Kategorie: Cestoviny
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Recept je na 4 porcie cestoviny, uvarené al dente.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Andrea Mackova, 15.5.2015
Kategorie: Cestoviny
SUROVINY
Na omáčku:
olivový olej
1 stredne veľká mrkva
cibuľa
kúsok (domáca, môže aj nemusí byť)slanina
paradajkové pyré 150 ml
0,5 dcl biele víno
(podľa chuti)soľ
1 ČLoregano
1/2 ČLpamajorán
Bottarga di muggine
(na posypanie)parmezán
- Do rozohriateho oleja vhodím na drobno pokrájanú menšiu cibuľu, krátko restujem.
- Pridám slaninu pokrájanú na drobno a po chvíli aj na malinké kocôčky nakrájanú mrkvu, restujem do zlatista.
- Následne podlejem vínom, počkám, kým sa zredukuje a pridám paradajkové pyré, prevarím 5-10 minút.
- Na záver, ihneď ako omáčku vypnem, nastrúham do nej kúsok bottargy a dochutím bylinkami a soľou.
KOMENTÁRE K RECEPTU