Cestoviny chitarra s omáčkou s bottarga di muggine a parmezánom

Recept Cestoviny chitarra s omáčkou s bottarga di muggine a parmezánom

Pridal: Andrea Mackova, 15.5.2015

Kategorie: Cestoviny

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Recept je na 4 porcie cestoviny, uvarené al dente.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Andrea Mackova, 15.5.2015

Kategorie: Cestoviny

SUROVINY

Na omáčku:

olivový olej
1 stredne veľká mrkva
cibuľa
kúsok (domáca, môže aj nemusí byť)slanina
paradajkové pyré 150 ml
0,5 dcl biele víno
(podľa chuti)soľ
1 ČLoregano
1/2 ČLpamajorán
Bottarga di muggine
(na posypanie)parmezán

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do rozohriateho oleja vhodím na drobno pokrájanú menšiu cibuľu, krátko restujem.
  2. Pridám slaninu pokrájanú na drobno a po chvíli aj na malinké kocôčky nakrájanú mrkvu, restujem do zlatista.
  3. Následne podlejem vínom, počkám, kým sa zredukuje a pridám paradajkové pyré, prevarím 5-10 minút.
  4. Na záver, ihneď ako omáčku vypnem, nastrúham do nej kúsok bottargy a dochutím bylinkami a soľou.
Omáčka chutí jemne po rybacine, zároveň sladkasto ako bolognská. Spolu s parmezánom, ktorý ju "dokorení" tvorí veľmi chutnú kombináciu. Ad parmezán - takmer do roka a do dňa - opať sme sa dočkali svojho kilového kusa syra, dovezeného priamo z Parmy, 3 - ročného krásavca - za to všetko vďaka Matúšovi W. a jeho tímu. Budeme naňho spomínať po celý rok a často. Iba v dobrom. Omáčku finišujeme zároveň s cestovinami a ihneď podávame a hoblinkami parmezánu. Na tanieri môžeme ešte bottargu dostrúhať na hotové jedlo.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť