Bublanina s makom a jahodami

Recept Bublanina s makom a jahodami

Pridal: moj sladky svet, 21.5.2015

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

4 ksvajce
140 gpráškový cukor
160 gpolohrubá múka
60 mlolej
60 ml mlieko
prášok do pečiva

Plnka:

100 gmak
1 PLpráškový cukor
50 mlmlieko
(čerstvé alebo mrazené)jahody

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mak zmiešame s cukrom, zalejeme mliekom a krátko sparíme na miernom ohni za stáleho miešania.
  2. Oddelíme bielka a žĺtka a vyšľaháme sneh.
  3. Prišlaháme cukor, potom žĺtka, dobre vyšľaháme.
  4. Primiešame varechou striedavo múku s práškom do pečiva a olej a mlieko.
  5. Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie, posypeme makovou plnkou a poukladáme nakrájané jahody.
  6. Pečieme pri 180 °C.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť