Zapekané cestoviny so syrom a smotanou

Zapekané cestoviny so syrom a smotanou

By 3. apríla 2015

Rýchly obed alebo večera je niekedy ťažkým orieškom. Tieto zapekané cestoviny sú jednoduché na prípravu, nasýtite tým celú rodinu a dokonca im budú chutiť.

Najlepšie na nich je však to, že na prípravu môžete použiť suroviny, ktoré máte práve doma a podľa vašej chuti. Kľudne do nich pridajte najemno nakrájanú cibuľu, cesnak, salámu alebo aj klobásu. Viem si tam tiež predstaviť i na kocky nakrájané kuracie/bravčové mäso.

Vyskúšajte a môžete napísať či vám tieto zapekané cestoviny chutili a ako sa vám vydarili.

Ingredients

Instructions

  1. Cestoviny uvaríme napolovicu - tak aby neboli ani mäkké ani tvrdé.
  2. V miske zmiešame spolu smotanu na šľahanie, kyslú smotanu, vajíčko, syrokrém a korenie.
  3. Šunku jemne opečieme na troche oleja.
  4. Pridáme mrazenú zeleninu, ktorú jemne opečieme.
  5. Smotanovú omáčku a zeleninovú zmes zmiešame spolu s cestovinami a vylejeme do zapekacej misy.
  6. Dáme piecť na 30 minút pri teplote 200 °C.
  7. Nakoniec posypeme strúhaným syrom a necháme zapiecť kým syr chytí zlatistú farbu.

 

Zapekané cestoviny so syrom a smotanou

Print

K vareniu a pečeniu ma priviedli moje staré mamy, keď mi počas prázdnin strávených v ich prítomnosti dovolili asistovať v kuchyni a pod ich dohľadom som ako malé dieťa mohla skúšať upiecť jednoduché koláčiky či uvariť jednoduché jedlá. Vôňa kuchyne pri vypekaní či varení je mojim príjemným oddychom, ktorého výsledkom je (takmer) vždy niečo jedlé ;-) Ak máte chuť ma kontanktovať, spravte to adrese katka@najrecept.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (12 hlasov, priemerne: 3,83 z 5)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *