Zapekané cestoviny so syrom a smotanou
Rýchly obed alebo večera je niekedy ťažkým orieškom. Tieto zapekané cestoviny sú jednoduché na prípravu, nasýtite tým celú rodinu a dokonca im budú chutiť. Najlepšie na nich je však to, že na prípravu môžete použiť suroviny, ktoré máte práve doma a podľa vašej chuti. Kľudne do nich pridajte najemno nakrájanú cibuľu, cesnak, salámu alebo aj klobásu. Viem si tam tiež predstaviť i na kocky nakrájané kuracie/bravčové mäso. Vyskúšajte a môžete napísať či vám tieto zapekané cestoviny chutili a ako sa vám vydarili.
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
500 gcestoviny
1 kelímoksmotana na šľahanie
1 kelímokkyslá smotana
1 balenie (napr. bambíno ako ja)syrokrém
300 gmrazená zelenina
250 gšunka
1 ksvajce
čierne korenie
bazalka sušená
- Cestoviny uvaríme napolovicu - tak aby neboli ani mäkké ani tvrdé.
- V miske zmiešame spolu smotanu na šľahanie, kyslú smotanu, vajíčko, syrokrém a korenie.
- Šunku jemne opečieme na troche oleja.
- Pridáme mrazenú zeleninu, ktorú jemne opečieme.
- Smotanovú omáčku a zeleninovú zmes zmiešame spolu s cestovinami a vylejeme do zapekacej misy.
- Dáme piecť na 30 minút pri teplote 200 °C.
- Nakoniec posypeme strúhaným syrom a necháme zapiecť kým syr chytí zlatistú farbu.
KOMENTÁRE K RECEPTU