Tvarohová nepečená bábovka s ovocím
Tento mesiac som to s bábovkami roztočila. Začala som s bábovkou s troškou rozmarínu. Ďalej to bola tvarohová pečená bábovka s farebnými vrstvami. Dnes som robila tvarohovú nepečenú bábovku, ľahký nadýchaný dezert ako ušitý na nedeľu poobede ku káve a ešte mám pre vás pripravenú pistáciovú bábovku. Nepodaril sa mi urobiť fotopostup. Som bola taká "šikovná" a nechala som foťák pustený celú noc, vybila sa baterka a keď ho bolo najviac potreba, proste odmietol fungovať. Ale zasa na druhú stranu, postup je tak jednoduchý, že vám ho nebude treba ani zdokumentovať a zvládnu to aj ročníky mladšie a neskúsené v kuchyni.
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
250 gtvaroh
250 mlsladká smotana
50 gbiela čokoláda
2 plátkyželatína
2 PLpráškový cukor
zmes červeného ovocia
škorica
vanilkový cukor
limocello
bazalka
- Plátky želatíny som zaliala 4 polievkovými lyžicami a 10 minút som ich nechala napučať. Potom som ju nechala rozpustiť vo vodnom kúpeli (malý hrniec som postavila na väčší s vriacou vodou tak, aby sa nedotýkal tejto vriacej vody.)
- V druhom samostatnom vodnom kúpeli som nechala rozpustiť aj bielu čokoládu.
- Sladkú smotanu som mixérom vyšľahala dotuha s dvoma polievkovými lyžicami cukru. Pridala som po lyžiciach tvaroh a po častiach bielu čokoládu.
- Keď bola želatína rozpustená, do želatíny som pridala po častiach krém.
- Všetko som spolu riadne premiešala a rozdelila do misiek, ktoré som vymazala trochou oleja, aby sa z nich dali bábovky neskôr vyklopiť. Takto pripravené bábovky som nechala cez noc oddychovať v chladničke.
- Na druhý deň som si pripravila ovocnú omáčku: Na panvicu som dala doma vyrobený vanilkový cukor, nechala ho trošičku skaramelizovať. Pridala som pokrájané červené ovocie. U mňa to bola zmes jahôd, černíc a červených ríbezlí. K tomu som pridala dva lístky bazalky, jeden zvitok celej škorice a dve polievkové lyžice limoncella a nechala som prejsť varom, kým sa alkohol neodparil.
- Hneď som podávala.
KOMENTÁRE K RECEPTU