Ražniči

Recept Ražniči

Pridal: S varechou v ruke, 14.4.2015

Kategorie: Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Kuracie stehná bez kostí a kože, paprika, šampiňóny, slanina a veľa cibule. Už sa teším, keď ho budem pripravovať v alobale a naozajstnej pahrebe.

FOTKA OD VÁS

Pridal: S varechou v ruke, 14.4.2015

Kategorie: Mäso

SUROVINY

kuracie stehná bez kosti a kože
3 kscibuľa
5 strúčikovcesnak
žltá a želenápaprika
slanina
šampiňóny
olivový olej
grilovacie korenie
dijonska horčica
soľ
čerstvo mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Ražniči je vlastne veľa krájania a veľa napichovania. Začal som kuracím mäsom, nakrájal som ho na väčšie kusy a vo veľkej mise som dobre premiešal s prelisovaným cesnakom, koreninami, horčicou a olivovým olejom, potom som ho nechal v chlade odležať 11 hodín.
  2. Potom začalo krájanie :) Najskôr veľa cibule, tú som nakrájal ledabolo a dal ju na plech, ktorý som predtým prekvapol olejom. Potom som pokračoval paprikou, slaninou a šampiňónmi.
  3. Pokračoval som napichovaním - mäso, slaninu, šampiňóny, paprika a tak dookola, keď som skončil, ražniči som naukladal na tú cibuľu. Máme radi veľa cibule a pri pečení jej stekajúca šťava z mäsa dá dobrú chuť.
  4. Ražniči som vložil do vyhriatej rúry a piekol som 64 minút na 180°C, raz som mäso otočil, aby bolo krásne upečené z každej strany.
  5. Podával som so slaninkovo pažítkovými zemiakmi a kyslou uhorkou.
   
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť