NajRecept.sk Mäso Ražniči
Ražniči
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
S varechou v ruke    ·   14.4.2015

Ražniči

Kuracie stehná bez kostí a kože, paprika, šampiňóny, slanina a veľa cibule. Už sa teším, keď ho budem pripravovať v alobale a naozajstnej pahrebe.

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny
kuracie stehná bez kosti a kože
3 ks
cibuľa
5 strúčikov
cesnak
žltá a želená
paprika
slanina
šampiňóny
olivový olej
grilovacie korenie
dijonska horčica
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Ražniči je vlastne veľa krájania a veľa napichovania. Začal som kuracím mäsom, nakrájal som ho na väčšie kusy a vo veľkej mise som dobre premiešal s prelisovaným cesnakom, koreninami, horčicou a olivovým olejom, potom som ho nechal v chlade odležať 11 hodín.
  2. Potom začalo krájanie :) Najskôr veľa cibule, tú som nakrájal ledabolo a dal ju na plech, ktorý som predtým prekvapol olejom. Potom som pokračoval paprikou, slaninou a šampiňónmi.
  3. Pokračoval som napichovaním - mäso, slaninu, šampiňóny, paprika a tak dookola, keď som skončil, ražniči som naukladal na tú cibuľu. Máme radi veľa cibule a pri pečení jej stekajúca šťava z mäsa dá dobrú chuť.
  4. Ražniči som vložil do vyhriatej rúry a piekol som 64 minút na 180°C, raz som mäso otočil, aby bolo krásne upečené z každej strany.
  5. Podával som so slaninkovo pažítkovými zemiakmi a kyslou uhorkou.
   

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov