Pečená cvikla s medom a orechami

Pridal: klaura, 17.4.2015
Kategorie: Zeleninové šaláty, Šaláty, Prílohy
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Cviklu mám veľmi rada, iba že ju nerada varím. Aby zmäkla, potrebuje čas a ten zemitý tuch v kuchyni sa potom dlho vetrá. Ale tentokrát som cviklu dala variť do kuchty a bolo fajn, nebol tuch (odsávač stíhal paru odsávať) a hotová bola raz - dva :) Dnes vám ponúkam recept na teplý šalát, ktorý môžete podávať ako prílohu k mäsu, alebo ako ľahkú večeru s čerstvým chlebom. Rozpis je pre 3 osoby.
FOTKA OD VÁS
Pridal: klaura, 17.4.2015
Kategorie: Zeleninové šaláty, Šaláty, Prílohy
SUROVINY
3 ks (stredne veľká)cvikla
3 strúčiky cesnak
hrsť nasekaných pekanových alebo vlašských orechy
3 PLmed
soľ
korenie
z jedného malého citrónová šťava
olivový olej
- Cviklu uvaríme do polomäkka, necháme vychladnúť a ošúpeme.
- Takto vrstvíme, kým cviklu neminieme.
- Nakoniec všetko polejeme šťavou z jedného citróna a pokvapkáme olivovým olejom. Môžeme pridať aj zopár plátkov masla.
KOMENTÁRE K RECEPTU