Pečená cvikla s medom a orechami

Pečená cvikla s medom a orechami

By 17. apríla 2015

Cviklu  mám veľmi rada, iba že ju nerada varím. Aby zmäkla, potrebuje čas a ten zemitý tuch v kuchyni sa potom dlho vetrá. Ale tentokrát som cviklu dala variť do kuchty a bolo fajn, nebol tuch (odsávač stíhal paru odsávať) a hotová bola raz - dva 🙂
Dnes  vám ponúkam recept na teplý šalát, ktorý môžete podávať ako prílohu k mäsu, alebo ako ľahkú večeru s čerstvým chlebom.  Rozpis je pre 3 osoby.

 

Ingredients

Instructions

  1. Cviklu uvaríme do polomäkka, necháme vychladnúť a ošúpeme.
  2. Zapekaciu misku vymažeme olivovým olejom, na dno poukladáme na koliečka nakrájanú cviklu.Pečená cvikla s medom a orechami1
  3. Vrstvu posolíme pokoreníme, posypeme sekanými orechami, nakrájaným cesnakom a polejeme lyžicou medu.Pečená cvikla s medom a orechami2
  4. Takto vrstvíme, kým cviklu neminieme.
  5. Nakoniec všetko polejeme šťavou z jedného citróna a pokvapkáme olivovým olejom. Môžeme pridať aj zopár plátkov masla.
  6. Pečieme na 180 °C asi 45 minút.Pečená cvikla s medom a orechami3

Hotové ihneď podávame. Tento cviklový šalát chutí za tepla i za studena. A ako máte radi cviklu vy?

Pečená cviPečená cvikla s medom a orechamikla s medom a orechami

Print

klaura

Volám sa Laura ... zo všetkého najradšej sa venujem dvom činnostiam, a to vareniu a fotografovaniu ... ani sama neviem, čo mám radšej ... často spájam tieto dve záľuby do jednej ... a potom vznikajú moje fotorecepty ... :) srdečne vás uvítam na mojom blogu www.klaura-dnes.blogspot.sk.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *