Pečená cvikla s medom a orechami

Recept Pečená cvikla s medom a orechami

Pridal: klaura, 17.4.2015

Kategorie: Zeleninové, Prílohy, Šaláty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Cviklu mám veľmi rada, iba že ju nerada varím. Aby zmäkla, potrebuje čas a ten zemitý tuch v kuchyni sa potom dlho vetrá. Ale tentokrát som cviklu dala variť do kuchty a bolo fajn, nebol tuch (odsávač stíhal paru odsávať) a hotová bola raz - dva :) Dnes vám ponúkam recept na teplý šalát, ktorý môžete podávať ako prílohu k mäsu, alebo ako ľahkú večeru s čerstvým chlebom. Rozpis je pre 3 osoby.

FOTKA OD VÁS

Pridal: klaura, 17.4.2015

Kategorie: Zeleninové, Prílohy, Šaláty

SUROVINY

3 ks (stredne veľká)cvikla
3 strúčiky cesnak
hrsť nasekaných pekanových alebo vlašských orechy
3 PLmed
soľ
korenie
z jedného malého citrónová šťava
olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cviklu uvaríme do polomäkka, necháme vychladnúť a ošúpeme.
  2. Zapekaciu misku vymažeme olivovým olejom, na dno poukladáme na koliečka nakrájanú cviklu.
  3. Vrstvu posolíme pokoreníme, posypeme sekanými orechami, nakrájaným cesnakom a polejeme lyžicou medu.
  4. Takto vrstvíme, kým cviklu neminieme.
  5. Nakoniec všetko polejeme šťavou z jedného citróna a pokvapkáme olivovým olejom. Môžeme pridať aj zopár plátkov masla.
  6. Pečieme na 180 °C asi 45 minút.
Hotové ihneď podávame. Tento cviklový šalát chutí za tepla i za studena. A ako máte radi cviklu vy?
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť