Špenátové cestoviny s ricottovo-cesnakovou náplňou

Recept Špenátové cestoviny s ricottovo-cesnakovou náplňou

Pridal: Spinava kuchyna je s, 15.4.2015

Kategorie: Cestoviny

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Včera som nazbierala riadnu kopu medvedieho cesnaku. Rozmýšľala som čo s ním, ale nechcela som robiť tradičné pesto. Nakoniec som sa si vymyslela tieto zelené taštičky (Špenátové cestoviny), ktoré sú zelené od špenátu a v ich vnútri sa nachádza svieža náplň z ricotty, medvedieho cesnaku a citrónovej kôry. Z uvedeného množstva plnky vytvoríte asi 18 taštičiek (teda podľa veľkosti, ja mám vykrajovátko 6 cm). Zo zvyšného cesta si jednoducho nakrájajte cestoviny rôznych tvarov a použite ich do polievky či s obľúbenou omáčkou.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Spinava kuchyna je s, 15.4.2015

Kategorie: Cestoviny

SUROVINY

Na cestoviny:

100 g (použila som mrazený)špenátový pretlak
2 ksvajce
150 ghladká pšeničná múka
150 gcelozrnná pšeničná múka

Náplň:

250 gricotta
30-50 listov (podľa veľkosti a chuti)medvedí cesnak
(z BIO citróna)citrónová kôra
soľ
mleté biele korenie
1/8 ČLštipka muškátového orieška

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zmiešame si obe múky, dáme na pracovnú dosku a v strede urobíme prieblbinu.
  2. Vajcia si vyšľaháme a pridáme k nim špenátový pretlak.
  3. Zmes vlejeme do priehlbiny.
  4. Postupne nožom zapracujeme múku k vajíčkam.
  5. Nakoniec cesto začneme hnietiť rukou až kým nie je hladké a nelepí sa.
  6. Cesto prikryjeme miskou a necháme odpočívať 15-20 minút.
  7. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, ale nie veľmi na tenko aby držalo plnku.
  8. Cesto nakrájame na širšie pásy (podľa toho aké veľké chceme taštičky, či podľa vykrajovátka).
Plnka
  1. Všetky suroviny na plnku spolu zmiešame (medvedí cesnak nakrájame nadrobno), osolíme a okoreníme podľa chuti.
  2. Na cesto kladieme 1 ČL plnky v rozostupoch, priklopíme druhým pásom cesta, pritlačíme okraje a vykrojíme taštičku (ak nemáte vykrajovátko môžete ich vykrojiť pohárom).
  3. Cestoviny uvaríme v dobre osolenej vode (asi 5 minút).
  4. Uvarené cestoviny omastíme maslom a podávame posypané riadnou porciou strúhaného parmezánu.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť