Špenátové cestoviny s ricottovo-cesnakovou náplňou

Pridal: Spinava kuchyna je s, 15.4.2015
Kategorie: Cestoviny
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Včera som nazbierala riadnu kopu medvedieho cesnaku. Rozmýšľala som čo s ním, ale nechcela som robiť tradičné pesto. Nakoniec som sa si vymyslela tieto zelené taštičky (Špenátové cestoviny), ktoré sú zelené od špenátu a v ich vnútri sa nachádza svieža náplň z ricotty, medvedieho cesnaku a citrónovej kôry. Z uvedeného množstva plnky vytvoríte asi 18 taštičiek (teda podľa veľkosti, ja mám vykrajovátko 6 cm). Zo zvyšného cesta si jednoducho nakrájajte cestoviny rôznych tvarov a použite ich do polievky či s obľúbenou omáčkou.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Spinava kuchyna je s, 15.4.2015
Kategorie: Cestoviny
SUROVINY
Na cestoviny:
100 g (použila som mrazený)špenátový pretlak
2 ksvajce
150 ghladká pšeničná múka
150 gcelozrnná pšeničná múka
Náplň:
250 gricotta
30-50 listov (podľa veľkosti a chuti)medvedí cesnak
(z BIO citróna)citrónová kôra
soľ
mleté biele korenie
1/8 ČLštipka muškátového orieška
- Zmiešame si obe múky, dáme na pracovnú dosku a v strede urobíme prieblbinu.
- Vajcia si vyšľaháme a pridáme k nim špenátový pretlak.
- Zmes vlejeme do priehlbiny.
- Postupne nožom zapracujeme múku k vajíčkam.
- Cesto prikryjeme miskou a necháme odpočívať 15-20 minút.
- Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, ale nie veľmi na tenko aby držalo plnku.
- Cesto nakrájame na širšie pásy (podľa toho aké veľké chceme taštičky, či podľa vykrajovátka).
- Cestoviny uvaríme v dobre osolenej vode (asi 5 minút).
- Uvarené cestoviny omastíme maslom a podávame posypané riadnou porciou strúhaného parmezánu.
KOMENTÁRE K RECEPTU