Fotorecept| Rebarborovo-kokosová pena

Fotorecept| Rebarborovo-kokosová pena

Pridal: MadeWithLove, 15.4.2015

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Dnes sa s vami chcem podeliť o naozaj špeciálny recept. Špeciálny je preto, lebo je z knihy mojej obľúbenej Martinky z Dulce de leche. Sledujem ju od jej začiatkov (mám na mysli tie, keď som si ledva dokázala uvariť vajíčko na tvrdo a vyhľadovane, slintavo som sledovala jej lákavo vyzerajúci foodblog). A preto mi až srdiečko podskočilo od radosti, keď som si minulý týždeň kúpila jej knihu. Vôbec som to neplánovala. Navštívila som kníhkupectvo a tam bola jej kniha. Okamžite som ju bez dychu prelistovala a zobrala so sebou. Bola to láska na prvý pohľad. Vrelo vám ju odporúčam. Je to prekrásna kniha, úžasné fotky, super koláčiky. Myslím, že jediná kniha, ktorá sa mi páči na Slovenskom trhu! (teraz si to neberte osobne). Samozrejme už mesiac mám neskutočne silno rebarborové chute, a tak môj prvý recept musela byť Rebarborovo-kokosová pena. A to vám teraz priatelia musím trošku opísať ako neskutočne dobre chutila! Až tak dobre, že som ju v pribehu týždňa pripravila 3x a obávam sa, že ešte ani z ďaleka neskončila. Musíte vyskúšať!

FOTKA OD VÁS

Pridal: MadeWithLove, 15.4.2015

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

250 grebarbora
50 gcukor
1 PLmed
180 mlšľahačka
100 mlkokosový krém
(keksíky)amaretky
kokosové lupienky

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Rebarboru očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
  2. V maslom hrnci ju zmiešame s cukrom a medom a varíme asi 10 minút domäkka. Na začiatku varenie môžeme pridať asi 2 PL vody.
  3. Dáme vychladiť.
  4. Zatiaľ vyšľaháme šľahačku. Vychladnutú rebarboru zmiešame s kokosovým krémom a opratrne primiešame šľahačku.
  5. Navrstvíme do pohárov a odložíme do chladu aspoň na 2 hodiny.
  6. Pred podávaním posypeme podrvenými amaretkami a kokosovými lupienkami.
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť