Fotorecept| Pomarančové mafiny

Fotorecept| Pomarančové mafiny

Pridal: Zuzka, 8.4.2015

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tento recept spôsobil veľkú revolúciu v našej domácnosti. Prvýkrát som bola nútená schovať koláč pred mojím manželom. Keby sa tak nestalo, tak je schopný zjesť celý plech mafinov bez toho, aby ich nechal vychladnúť a hlavne, aby mi aspoň jeden nechal! No nič, extrémne situácie si vyžadujú extrémne riešenia, a toto je asi jedným z nich. Mimochodom, ak ste doteraz piekli mafiny v papierových košíčkoch, neviete, o čo prichádzate. Krásna hnedá kôrka z každej možnej aj nemožnej strany.Paráda. Len menšie upozornenie- nieje vhodné, aby ste mafiny bez papierových košíkov piekli, ak dávate plnku (džem, čokoládu..), plnka vám vytečie na spodok plechu, zhorí a to už o radosti z pečenia asi nebude. No ale späť z týmto fešákom, odporúčam, určite vyskúšajte.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Zuzka, 8.4.2015

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

250 ghladká múka
2 ČLprášok do pečiva
1/2 ČLsóda bikarbóna
50 gkandizovaná pomarančová kôra
(pokrájaná) 50 gčokoláda
1 ksvajce
100 ghnedý cukor
70 mlolej
150 mlpomarančová šťava
150 gbiely jogurt

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Spolu som zmiešala sypké suroviny- múku, cukor, prášok do pečiva, sódu bikarbónu.
  2. Tyčovým mixérom som zmiešala olej, vajíčko, šťavu, jogurt.
  3. Tekutú zmes som primiešala k sypkej zmesi a pridala som kandizovanú kôru a čokoládu.
  4. Všetky jamky vo forme na mafiny som vymastila, trochu aj okraje a rozliala som do nich cesto.
  5. Pri 175 stupňoch som mafiny nechala piecť cca 30 minút do krásnohneda.
Mafiny som nechala vychladnúť (áno, miestami je treba chrániť ich vlastným telom) a papali sme.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť