Fotorecept | Holandská omáčka

Fotorecept | Holandská omáčka

By 30. apríla 2015

Holandská omáčka sa chuťovo hodí najviac k varenej alebo dusenej zelenine (napríklad špargľa, brokolica), ale aj ku grilovanému mäsu. Patrí do receptu vajce Benedikt.
Mala som pred ňou rešpekt, ale nie je to nič zložité - len treba vyskúšať.

Omáčka je na 3 - 4 porcie.




Ingredients

Instructions

  1. Žĺtka a vínny ocot šľaháme nad parou do hustej peny. Dávame pozor, aby sa žĺtky neuvarili.Fotorecept | Holandská omáčkaFotorecept | Holandská omáčka
  2. Potom misku dáme z parného kúpeľa stranou a pomaličky zašľahávame rozpustené maslo.Fotorecept | Holandská omáčka
  3. Nakoniec osolíme, okoreníme a dochutíme citrónovou šťavou. Hotová omáčka má mať správnu hustotu, má byť vláčna a lesklá.
  4. Ihneď podávame.

Fotorecept | Holandská omáčka

 

 

 

Print

klaura

Volám sa Laura ... zo všetkého najradšej sa venujem dvom činnostiam, a to vareniu a fotografovaniu ... ani sama neviem, čo mám radšej ... často spájam tieto dve záľuby do jednej ... a potom vznikajú moje fotorecepty ... :) srdečne vás uvítam na mojom blogu www.klaura-dnes.blogspot.sk.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *