Fotorecept | Holandská omáčka

Fotorecept | Holandská omáčka

Pridal: klaura, 30.4.2015

Kategorie: Prílohy

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Holandská omáčka sa chuťovo hodí najviac k varenej alebo dusenej zelenine (napríklad špargľa, brokolica), ale aj ku grilovanému mäsu. Patrí do receptu vajce Benedikt. Mala som pred ňou rešpekt, ale nie je to nič zložité - len treba vyskúšať. Omáčka je na 3 - 4 porcie.

FOTKA OD VÁS

Pridal: klaura, 30.4.2015

Kategorie: Prílohy

SUROVINY

3 ksžĺtka
1 PLvínny ocot
100 gmaslo
soľ
korenie
citrónová šťava

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Žĺtka a vínny ocot šľaháme nad parou do hustej peny. Dávame pozor, aby sa žĺtky neuvarili.
  2. Potom misku dáme z parného kúpeľa stranou a pomaličky zašľahávame rozpustené maslo.
  3. Nakoniec osolíme, okoreníme a dochutíme citrónovou šťavou. Hotová omáčka má mať správnu hustotu, má byť vláčna a lesklá.
  4. Ihneď podávame.
     
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť