Fotorecept | Bezlepková mrkvová torta

Pridal: Martina Schmidtova, 30.4.2015
Kategorie: Dezerty, Zdravé recepty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Mrkva je veľmi vďačná potravina, je zdravá a chutí každému. Ešte aj v tomto období je možné kúpiť takú, ktorá narástla u nás, alebo niekde v okolí, alebo sme si ju dopestovali a dobre uskladnili. Takže ak piecť niečo sezónne a zdravé, tak potom s mrkvou. Keďže v recepte nie je múka je možné ho považovať za bezlepkový. A je určite skvelý aj v prípade nejakej tej diéty, neobsahuje maslo - tuky. Príprava je jednoduchá, ja som ho pripravovala s najmladšou dcérou - Bibi, ktorá miluje pečenie a varenie.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Martina Schmidtova, 30.4.2015
Kategorie: Dezerty, Zdravé recepty
SUROVINY
Korpus:
300 g (nastrúhaná)mrkva
3 ksvajce
150 g (mleté)mandle
150 ghnedý cukor
150 gstrúhaný kokos
1 balenie (použila som Dr. Oeker s vinným kameňom)prášok do pečiva
Krém:
250 gmascarpone
125 gkrémový syr
100 gjemný cukor
Korpus
- Vymiešajte vajíčka s cukrom.
- Potom pridajte všetky ostatné ingrediencie - cesto je tuhšie ale to nevadí.
- Formu na pečenie veľkosti 24 cm si vymažte maslom, alebo iným tukom.
- Rúru predhrejte na teplotu 160 °C.
- Nechajte vychladnúť a potom potrite krémom.
KOMENTÁRE K RECEPTU