Cesnakové trojuholníky

Recept Cesnakové trojuholníky

Pridal: Motko, 15.4.2015

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

FOTKA OD VÁS

Pridal: Motko, 15.4.2015

Kategorie:

SUROVINY

1 kghladká múka
1 PLsoľ
1 dclrastlinný olej
2 kskocka kvasníc
1 a pol PLcukor
3/4 lmlieko

Plnka:

2 ksHera
4 hlávkycesnak
1 PLsoľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vypracujeme cesto zmiešaním múky, soli, oleja a kvásku (môžeme do cesta pridať sáčok sušeného cesnaku a trochu korenia).
  2. Necháme vykysnúť, po vykysnutí rozdelíme cesto na šesť rovnakých bochníkov a necháme ich pod utierkou ešte 20 min oddychovať.
  3. Potom bochník rozvaľkáme na hrúbku 3 mm,do tvaru obdĺžnika (prípadné krivé okraje orežeme nožom).
  4. Na takto pripravený obdĺžnik natrieme plnku.
Plnka
  1. Plnku tvorí Hera, cesnak a soľ (plnku si vopred rozdelíme tiež na šesť častí,aby vyšla rovnako na každý bochník).
  2. Natreté cesto zrolujeme do rolády, roládu stlačíme z vrchu rovnomerne po celej dĺžke,aby bola z profilu oválna.
  3. Potom nožom krájame trojuholníky a každý trojuholník stlačíme prstami na rezanom boku, aby sa plnka udržala vo vnútri.
  4. Kladieme na plech, povrch natrieme vajcom a môžeme posypať kmínom či sezamom. Ja som natrela len vodou, aby sa sezam nalepil. Piekla som na 180 °C a cca 15 minút. Ale každý podľa svojej rúry. Môžeme pridať aj diétnu salámu.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť