Plnené cannelloni ripieni

Pridal: moj sladky svet, 14.3.2015
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Budeme potrebovať balenie cestovín "cannelloni". Ak by ste ich nedostali, môžete použiť aj lasagne uvarené krátko vo vode. Keď sú uvarené a mäkké, ľahko ich zrolujeme do požadovaného tvaru. Väčšina týchto cestovín (mám na mysli cannelloni) nevyžaduje predvarenie vo vode. Ale pre istotu pozrite návod na obale - ak je treba, tak ich uvarte.
FOTKA OD VÁS
Pridal: moj sladky svet, 14.3.2015
SUROVINY
1 baleniecannelloni
Plnka:
500 g (1/2 hovädzie, 1/2 bravčové)mleté mäso
1 ksmrkva
1 kscibuľa
100 gšunka
1 baleniemozzarella
soľ
trochuoregáno
5-6 PLolivový olej
2 PLparadajkové pyré
Na zaliatie:
700 gparadajkové pyré
250 - 300 gbešamelová omáčka
parmezán
Bešamelová omáčka:
50 gmaslo
50 ghladká múka
1/2 litramlieko
Plnka:
- Mrkvu nastrúhame na jemno, cibuľu nakrájame.
- Cibuľu, mrkvu a mäso dáme do panvice s olejom a krátko opražíme.
- Podlejeme trochou vody, osolíme, pridáme oregáno, paradajky a zakryté necháme dusiť asi 45 minút. Občas premiešame.
- Pred koncom pridáme na kúsky nakrájanú šunku.
- Necháme vychladnúť a primiešame nakrájanú mozzarellu. Dôležité je, aby mäso nebolo horúce a mozzarella sa neroztopila, lebo by sa nám rúrky ťažko plnili.
Takto pripravenou plnkou naplníme cannelloni malou lyžičkou alebo pomocou zdobiaceho sáčku. Ukladáme ich do formy potretej trochou bešamelovej omáčky.
Zálievka:
- Paradajkové pyré dáme variť s 2 lyžicami olivového oleja a strúčikom cesnaku. Osolíme, môžeme ochutiť bazalkou a varíme asi 30 minút.
- Poukladané cannelloni vo forme potrieme bešamelovou omáčkou a zalejeme uvarenou paradajkovou.
- Posypeme parmezánom a pečieme v rúre asi 20 minút.
- Pred servírovaním cannelloni necháme postáť 10 minút.
Bešamelová omáčka:
KOMENTÁRE K RECEPTU