Plnené cannelloni ripieni

Recept Plnené cannelloni ripieni

Pridal: moj sladky svet, 14.3.2015

Kategorie: Mäso, Cestoviny

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Budeme potrebovať balenie cestovín "cannelloni". Ak by ste ich nedostali, môžete použiť aj lasagne uvarené krátko vo vode. Keď sú uvarené a mäkké, ľahko ich zrolujeme do požadovaného tvaru. Väčšina týchto cestovín (mám na mysli cannelloni) nevyžaduje predvarenie vo vode. Ale pre istotu pozrite návod na obale - ak je treba, tak ich uvarte.

FOTKA OD VÁS

Pridal: moj sladky svet, 14.3.2015

Kategorie: Mäso, Cestoviny

SUROVINY

1 baleniecannelloni

Plnka:

500 g (1/2 hovädzie, 1/2 bravčové)mleté mäso
1 ksmrkva
1 kscibuľa
100 gšunka
1 baleniemozzarella
soľ
trochuoregáno
5-6 PLolivový olej
2 PLparadajkové pyré

Na zaliatie:

700 gparadajkové pyré
250 - 300 gbešamelová omáčka
parmezán

Bešamelová omáčka:

50 gmaslo
50 ghladká múka
1/2 litramlieko

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Plnka: 
  1. Mrkvu nastrúhame na jemno, cibuľu nakrájame.
  2. Cibuľu, mrkvu a mäso dáme do panvice s olejom a krátko opražíme.
  3. Podlejeme trochou vody, osolíme, pridáme oregáno, paradajky a zakryté necháme dusiť asi 45 minút. Občas premiešame.
  4. Pred koncom pridáme na kúsky nakrájanú šunku.
  5. Necháme vychladnúť a primiešame nakrájanú mozzarellu. Dôležité je, aby mäso nebolo horúce a mozzarella sa neroztopila, lebo by sa nám rúrky ťažko plnili.
Takto pripravenou plnkou naplníme cannelloni malou lyžičkou alebo pomocou zdobiaceho sáčku. Ukladáme ich do formy potretej trochou bešamelovej omáčky.
  Zálievka:
  1. Paradajkové pyré dáme variť s 2 lyžicami olivového oleja a strúčikom cesnaku. Osolíme, môžeme ochutiť bazalkou a varíme asi 30 minút.
  2. Poukladané cannelloni vo forme potrieme bešamelovou omáčkou a zalejeme uvarenou paradajkovou.
  3. Posypeme parmezánom a pečieme v rúre asi 20 minút.
  4. Pred servírovaním cannelloni necháme postáť 10 minút.
Bešamelová omáčka:
  1. Do roztopeného masla pridáme hladkú múku a zalejeme mliekom.
  2. Uvaríme za stáleho miešania metličkou.
  3. Osolíme a okoreníme, môžeme pridať muškátový oriešok.
  4. Polovicu mlieka môžeme nahradiť smotanou, tak je bešamelová omáčka ešte chutnejšia.
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť