Oranžová Tekvicová polievka

Recept Oranžová Tekvicová polievka

Pridal: Daniela, 27.3.2015

Kategorie: Zeleninový vývar, Husté polievky, Polievky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Polievka sa hodí sa pre tekvicových začiatočníkov a tých, ktorým jej sladkastá chuť až tak veľmi nevyhovuje. Pokročilí jedinci môžu zemiakovú zložku úplne vynechať.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Daniela, 27.3.2015

Kategorie: Zeleninový vývar, Husté polievky, Polievky

SUROVINY

300 ghokkaido (muškátová tekvica)
300 gzemiaky
1 PLolivový olej
1 PLmaslo
150 mlsmotana
150 gkyslá smotana (creme fraiche)
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Miery a váhy sú veľmi približné, každý si iste nájde tie svoje. Hokkaido netreba lúpať, muškátovú tekvicu áno.
  1. Vydlabeme vnútro a nakrájame na kocky, približne na rovnaké aj olúpané zemiaky.
  2. V hrnci zohrejeme maslo s olejom a kocky opečieme do zlatista, ale nesmú veľmi zhnednúť.
  3. Zalejeme vodou, osolíme a povaríme do zmäknutia, trvá to necelú polhodinku.
  4. Potom už len rozmixujeme, dochutíme oboma druhmi smotany a môžeme podávať.
U nás polievku podávame s miskou krutónov a fritovanými lístkami šalvie. Krutónky pečiem v rúre na 150°C, pokvapkané troškou oleja. Je to oveľa efektívnejšia (a diétnejšia) príprava, ako vyprážanie na panvici. Lístky šalvie naopak smažím v dostatočnej vrstve oleja kým sa z nich neodparí všetka voda a nezmenia sa na chrumkavé lupienky.  
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť